Urmărire penală în cazul dezinfectanţilor din spitale

Urmărire penală în cazul dezinfectanţilor din spitale
04 mai 2016 Printează articolul

Potrivit unui comunicat de presă al Parchetului General, s-a început urmărirea penală în cazul dezinfectanţilor folosiţi în spitalele din România.
După cum se spune în comunicat, “pe rolul Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie s-a constituit un dosar penal având ca obiect informaţiile vehiculate în spaţiul public privind dezinfectanţii produşi de o firmă autohtonă utilizaţi în unităţile sanitare”.
“Procurorii au dispus în cauză începerea urmăririi penale cu privire la faptă sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de zădărnicire a combaterii bolilor prev. de art. 352 Cod penal şi falsificarea şi substituirea de alimente sau alte produse prev. de art. 357 alin. 2 Cod penal”, se mai spune în comunicatul de presă.
Potrivit Parchetului General, au fost delegaţi ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române pentru efectuarea unor acte de urmărire penală, inclusiv pentru participarea la ridicarea probelor necesare în vederea realizării unor teste specifice, în colaborare cu Corpul de Control al Ministerului Sănătăţii.

În data de 26 aprilie 2016, Parchetul General s-a autosesizat în cazul dezinfectanţilor diluaţi din spitale, după ancheta jurnaliştilor de la Gazeta Sporturilor privind soluţiile folosite în spitale la dezinfecţie. Potrivit anchetei jurnaliştilor Gazetei Sporturilor, “soluţiile livrate de Hexi Pharma spitalelor din România ar fi diluate de până la nouă ori, concentraţia ajungând, uneori, să fie asemeni uneui amestec banal de apă cu săpun”.

  Categorie:
adaugă comentariu

0 comentarii

Nu există comentarii !

Adaugă comentariu