Unde trăiesc cei mai mulţi vârstnici din Europa

Unde trăiesc cei mai mulţi vârstnici din Europa
11 martie 2019 Printează articolul

În această ţară, numărul persoanelor cu vârsta peste 65 de ani este în creştere, îmbătrânirea populaţiei fiind o problemă. Din 2015, numărul italienilor cu vârsta peste 65 de ani a crescut cu 560.000 de persoane în Italia. Vorbim de un nivel record de vârstnici la nivel național și al doilea cel mai mare număr la nivel mondial, după Japonia. Totodată, mai mult de 14.000 de italieni au depășit vârsta de 100 de ani.

Ceea ce înseamnă că traiul şi alimentaţia în Italia nu sunt deloc de neglijat, dovadă numărul de vârstnici. Poate ar trebui să “furăm” câte ceva de la italieni în materie de alimentaţie şi stil de viaţă.

Îmbătrânirea populației, deci numărul tot mai mare de vârstnici, pune  o presiune suplimentară pe buget. Astfel, Italia este pe locul al doilea, după Grecia, între cele 37 de state OECD în care costurile cu pensiile sunt cele mai mari. În plus,  Guvernul populist de la Roma a aprobat, în ianuarie a.c., reducerea vârstei de pensionare pentru anumite categorii de angajați, ridicând noi îngrijorări în ceea ce privește majorarea datoriei publice a țării.

În Italia trăiește și cea mai mare comunitate de români din Uniunea Europeană. Vorbim de peste un milion de conaționali înregistrați în peninsula, fiind vorba de cea mai mare comunitate de români din UE, evident din afara graniţelor României.

  Categorie:
adaugă comentariu

0 comentarii

Nu există comentarii !

Adaugă comentariu