Un nou PUG. Primăria Capitalei, între promisiuni şi perspective

Un nou PUG. Primăria Capitalei, între promisiuni şi perspective
19 septembrie 2017 Printează articolul

Un nou PUG are Municipalitatea în plan, astfel că Primăria Capitalei este între promisiuni şi perspective. “Încotro ne îndreptăm?”, iată întrebarea esenţială pe care şi-o pune Primăria Capitalei. Pentru că Bucureştiul e în faza în care îşi pune la punct Planul Urbanistic General.

Bucureşti smart

Să ne automazităm. Şi nu numai. Principiul pe care merge Primăria Capitalei e de a face ca toate parcările să aibă un sistem automat de plată. Să nu mai existe vechile chitanţe. La fel se doreşte şi în cazul chioşcurilor de unde ne luăm cartele pentru transportul în comun de suprafaţă. Să fie şi în acest caz automate de unde să ne încărcăm singuri numărul de călătorii pe care îl dorim.

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a vorbit recent despre aceste aspecte. A adăugat şi promisiunea din Campania electorală de a asigura un sistem de supraveghere şi pază în toate grădiniţele, şcolile şi universităţile din Bucureşti. Acestea sunt “soluţiile smart”, le defineşte municipalitatea.

Aţi uitat de promisiuni?

Din câte ne amintim, dacă tot a venit vorba de campania electorală şi promisiuni, Gabriela Firea a mai spus ceva important bucureştenilor, anume că vor avea în mod gratuit transport public de suprafaţă. Iată că despre această promisiune nu se mai spune nimic. A rămas undeva îngropată în sertarele politice. De unde, foarte posibil, va fi scoasă abia la următoarele alegeri pentru fotoliul de primar general al Bucureştiului, deci cât de „smart” eşti când uiţi ce ai promis?

„Cred că este momentul ca în Bucureşti să punem punct acestui sistem învechit, depăşit, de a taxa parcarea cu un bon care nu ştim unde ajunge, dacă este sau nu este fiscalizat. Întotdeauna ne plângem că nu sunt suficienţi bani pentru a construi alte parcări. Dacă am folosi soluţiile smart, am avea ceea ce ne dorim”, a spus Firea.

Să fie bine, ca să nu fie rău

„Vorbim despre conceptul de smart city. Ne bucurăm când mergem în capitalele lumii şi vedem cât de benefic este acest concept, cât de multă siguranţă oferă cetăţenilor şi turiştilor. Este momentul ca şi despre Bucureşti să se vorbească tot ca despre un oraş smart. Ne dorim cu toţii un oraş care să arate smart, care să fie nu doar casa noastră, ci şi locul pe care îl iubim, îl apreciem, unde ne face plăcere să ne întoarcem, iar toate aceste neplăceri pe care încă le simţim să fie uşor-uşor înlăturate”, a conchis oficialul.

Spre ce ne îndreptăm din punct de vedere urbanistic? Aceasta este o întrebare la care am putea să avem nişte răspunsuri în viitorul pe care îl dorim cât mai apropiat. Adică atunci când se va finaliza Planul Urbanistic General. Primăria Capitalei spune că este în stadiul strângerii de informaţii în baza de date, pentru a pune totul cap la cap şi a vedea ”încotro ne îndreptăm”. Să sperăm că spre direcţia bună…

 

 

 

  Categorie:
adaugă comentariu

0 comentarii

Nu există comentarii !

Adaugă comentariu