Un grup de refugiaţi, descoperit în apropierea Autostrăzii Bucureşti-Piteşti

Un grup de refugiaţi, descoperit în apropierea Autostrăzii Bucureşti-Piteşti
13 octombrie 2017 Printează articolul

Un grup de refugiaţi a fost descoperit în apropierea Autostrăzii Bucureşti-Piteşti, la kilometrul 49. Întrebarea de bază e cum au ajuns 12 irakieni, în fond refugiaţi, pe un camp din apropierea Autostrăzii Bucureşti-Piteşti, la kilometrul 49? Că au trecut bine-mersi de controlul de la graniţă, asta e clar.

Un copil de patru ani

Cert este că ei au fost descoperiţi de autorităţi în apropierea localităţii Corbii Mari. Fuseseră abandonaţi direct pe câmp, până în acest loc venind cu cel puţin o maşină de teren, cu numere de Bulgaria. Maşina abandonată şi ea, desigur. De şofer nici nu poate fi vorba. S-a volatilizat, pur şi simplu. E puţin probabil, zicem noi, ca o singură maşină să fi tranportat 12 persoane. Dar asta e treaba Poliţiei să afle ce şi cum a fost. De remarcat că în grupul acesta e şi un copil de numai patru ani.

Poliţişti în acţiune

Poliţia Autostrăzi a fost sesizată iniţial în legătură cu prezenţa acestor nefericiţi în perimetrul despre care am amintit deja. La faţa locului au ajuns ulterior şi poliţiştii Serviciului Imigrări. Cât priveşte dialogul cu irakienii, acesta e foarte greoi, din cauza barierei legată de limbă. Ei abia au reuşit să spună din ce ţară au venit. În rest, foarte probabil e că au ajuns până în România prin intermediul unei reţele de trafic de personae. Mai mult ca sigur, scopul lor era doar să tranziteze România şi să-şi continue apoi drumul spre Europa de Vest.

  Categorie:
adaugă comentariu

0 comentarii

Nu există comentarii !

Adaugă comentariu