Turism. Cascada Bigăr poate fi vizitată în siguranţă

Turism. Cascada Bigăr poate fi vizitată în siguranţă
27 iunie 2017 Printează articolul

Cascada Bigăr din judeţul Caraş-Severin, votată drept cea mai frumoasă cascadă din lume, poate fi vizitată în siguranţă. Toţi turiştii care ajung în zonă pot admira în deplină siguranţă cascada, după ce s-au finalizat lucrările de amenajare eco-turistică. Concret, aceştia pot coborî până la baza cascadei, pentru a o admira în toată splendoarea ei.  Traseul turistic către Cascada Bigăr este acum accesibil şi permite coborârea în siguranţă până la baza căderii de apă. Investiţia, în valoare de 140.000 de euro, a fost făcută de către compania Coca-Cola.

Trecere către Grota Bigăr  

Lucrările de amenajare eco-turistică includ un traseu pietonal între parcare şi intrarea în parcul naţional, de-a lungul DN 57B, un drum de acces de la intrarea în parc şi construcţia unei platforme care facilitează accesul la baza cascadei şi a unor spaţii şi poteci între cascadă şi izvor. În plus, s-a realizat o trecere către Grota Bigăr, aflată în vecinătatea cascadei, iar în zonă s-au amplasat panouri informative, pubele ecologice, marcaje de atenţionare şi locuri pentru repaus. Acum, o dată cu uşurarea accesului, numărul turiştilor va creşte considerabil, având în vedere că, înainte de lucrările de amenajare eco-turistică, zeci de mii de turişti vizitau anual Cascada Bigăr. 

Impresionanta şi fascinanta cascadă este situată în Valea Minişului, din judeţul Caraş-Severin, la jumătatea distanţei dintre localităţile Anina şi Bozovici, pe DN 57B. Să sperăm însă că nu vor apărea şi turiştii necivilizaţi, care, în ciuda pubelelor amplasate, să arunce gunoaie şi pet-uri peste tot.

Mai multe amănunte şi impresii, chiar de la faţa locului, puteţi citi pe blogul http://www.divainbocanci.ro/cascada-bigar-accesibila/.

Sursa foto: http://www.divainbocanci.ro

http://www.romaniaturistica.ro/cascada-bigar

  Categorie:
adaugă comentariu

0 comentarii

Nu există comentarii !

Adaugă comentariu