“Trenuleţul de turtă dulce”. Minicar în Cetatea Sighişoarei

“Trenuleţul de turtă dulce”. Minicar în Cetatea Sighişoarei
07 august 2017 Printează articolul

Nu numai pe litoral sunt minicare, ci acum le găsiţi şi în Sighişoara, unde acum circulă “trenuleţul de turtă dulce”, un minicar în Cetatea Sighişoarei. Centrul istoric poate fi vizitat acum şi cu ajutorul acestui inedit mijloc de locomoţie. Aşa că, dacă treceţi prin Sighişoara nu rataţi trenuleţul de agrement, care e atât de dulce de parcă zici că e din turtă dulce şi-ţi vine să muşti din el.

Traseul şi programul zilnic

Autorităţile locale anunţă printr-un comunicat că trenulețul de agrement va circula zilnic între orele 10:00 și 21:00 pe următorul traseu.

Piața Cetății – str. Zidul Cetății – str. Anton Pann – str. Morii – str. Hermann Oberth – str. Ilarie Chendi – str. Anton Pann – str. Zidul Cetății. Punctele de îmbarcare, respectiv debarcare, sunt în Piața Cetății, str. Anton Pann și Piața Sigma.

Cine beneficiază de gratuitate

Costul pentru o călătorie este de 10 lei de persoană. Copiii mai mici de trei ani călătoresc gratuit. Şi nu numai atât. De gratuitate vor beneficia şi localnicii. Dar asta se va întâmpla numai în ziua de luni a fiecărei săptămâni. Astfel, între orele 15:00 și 20:00, ei vor putea să meargă cu minicarul prin propriul oraş fără să plătească. Regula de bază e ca la îmbarcare să prezinte Cartea de Identitate, certificând în acest mod că sunt sighişoreni.

Staţi puţin, că surprizele nu au fost epuizate. Şi turiştii pot să meargă gratis cu minicarul. Este însă vorba numai de cei cazaţi în hotelurile din Cetatea medievală.

Sursa foto: https://sighisoaraonline.com

  Categorie:
adaugă comentariu

0 comentarii

Nu există comentarii !

Adaugă comentariu