Taximetriştii ies în stradă pe 13 decembrie

Taximetriştii ies în stradă pe 13 decembrie
11 decembrie 2017 Printează articolul

Nu scăpăm de proteste, astfel că transportatorii, mai bine spus taximetriştii, ies în stradă pe 13 decembrie. Vor avea loc mitinguri în Bucureşti şi în alte oraşe. Pirateria şi concurenţa neloială îi scot pe taximetrişti în stradă. Asta se va întâmpla miercuri, 13 decembrie, când e programat un miting de protest în faţa Guvernului, unde se preconizează că vor fi 5.000 de oameni. Este vorba despre cei care îşi defăşoară activitatea în domeniul transportului de persoane, anunţă Confederaţia Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (COTAR).

În paralel cu protestul din Capitală vor mai avea loc acţiuni similre în alte oraşe din ţară, la care vor participa, în total, peste 30.000 de persoane. Protestele se vor întinde pe aproape toată durata zilei.

Ce spun organizatorii

”Miercuri, 13 decembrie, până în 5.000 de transportatori de persoane vor protesta în faţa sediului Guvernului şi alţi peste 30.000 în toate marile oraşe din ţară (Timişoara, Arad, Iaşi, Braşov, Bacau, Craiova, Constanta etc.), între orele 9:00-20:00”, arată comunicatul de presă transmis de COTAR.

Organizatorii protestelor solicită autorităţilor să facă lumină în păienjenişul intereselor din domeniul transportului de persoane, al taximetriei.

”Nu înţelegem cum pregăteşte Guvernul OUG pentru a-i condamna penal pe cei care nu plătesc taxele şi impozitele, din moment ce în România vorbim deja despre fenomenul numit „uberizare” – fenomen tolerat şi susţinut de guvern prin lipsa oricăror acţiuni care l-ar putea opri”, arată în continuare comunicatul transmis de organizatorii protestelor.

 

adaugă comentariu

0 comentarii

Nu există comentarii !

Adaugă comentariu