Pentru toţi bucureştenii, târgul merelor din parcul IOR

Pentru toţi bucureştenii, târgul merelor din parcul IOR
13 octombrie 2017 Printează articolul

Pentru toţi bucureştenii, de la mic, la mare, un târg autentic şi inedit se deschide astzăzi în Capitală, fiind vorba de târgul merelor din parcul IOR.  Este un târg dedicat merelor, în parcul IOR, chiar în spatele bisericii maramureşene. Manifestarea se va încheia pe 15 octombrie.

O mare de culori

Producători din toată ţara vin să demonstreze la târgul merelor din parcul IOR că mărul românesc nu a dispărut, chiar dacă magazinele noastre sunt pline cu fructe aduse din toate părţile lumii. Şi nu numai de mere veţi avea parte, ci şi de prăjituri şi plăcinte care au la bază acest fruct sănătos. Doar medicul spune că trebuie să mănânci un măr pe zi dacă nu vrei să baţi la uşa cabinetului său.

Sucuri şi prăjituri

Aşadar, veniţi la târgul merelor din parcul IOR să gustaţi suc natural de mere, făcut chiar în faţa vizitatorilor, prin stoarcerea fructelor. Va fi suc de mere amestecat cu sfeclă sau cu scorţişoară. La care se adaugă prăjiturile de casă, plăcintele poale-n brâu, plăcintele domnești, dulceţurile şi siropurile. Şi nu numai atât, pentru că dacă e târg, atunci sar în ajutorul muşteriilor grătarele cu pastramă de berbecuţ, fripturi, mititei şi alte delicatese.

Soiuri de toate felurile

Peste toate însă merele vor domni. Culese şi aduse în Capitală. Aveţi de unde alege soiuri de toate felurile: Ionatan, Golden, Florina, Generos, Bot de iepure, la care se adaugă Renet, un soi recomandat diabeticilor.

Mega-plăcinta

Şi dacă în ultima vreme ne-am învăţat cu recordurile culinare, atunci mai trebuie să ştiţi că manifestarea de faţă nu scapă nici ea un asemenea prilej. Aşa că aici se va prepara o plăcintă cu mere a cărei lungime va fi de zece metri. Pentru aceasta se vor folosi nu mai puţin de 500 de kilograme de făină, 200 de kilograme de mere, 50 de litri de lapte, 30 de litri de ulei, 100 de ouă, 25 de kilograme de zahăr. Sâmbătă va fi ziua mega-plăcintei. Să sperăm că va fi la fel de bună, pe cât se anunţă de mare.

Scop umanitar

Târgul merelor din IOR are şi o componentă umanitară, prin susţinerea tinerilor cu o situaţie materială dificilă, aflaţi în risc de a cădea în plasa consumului de substanţe interzise. Manifestarea este organizată de Centrul European pentru prevenirea adicţiilor.

  Categorie:
adaugă comentariu

0 comentarii

Nu există comentarii !

Adaugă comentariu