Târgul de Pâine şi-a deschis din nou porţile în Parcul Naţional

Târgul de Pâine şi-a deschis din nou porţile în Parcul Naţional
04 octombrie 2017 Printează articolul

Târgul de Pâine şi-a deschis din nou porţile în Parcul Naţional, unde se desfăşoară zilele acestea.  Ajunsă deja la cea de-a XVII-a ediţie, manifestarea se dovedeşte a fi mai mult decât o simplă înşiruire de producători. 

Aveţi posibilitatea să descoperiţi istoria pâinii la noi în ţară, să vedeţi o serie de modalităţi de preparare, specifice diverselor regiuni şi să aflaţi chiar şi despre ritualurile de care pâinea este legată. Aşadar de astăzi până pe 8 octombrie aveţi timp să intraţi în universul magic al pitei.

Un record?

Şi dacă tot suntem în zodia recordurilor culinare, cu ocazia asta va fi coaptă o pâine uriaşă, de nu mai puţin de 100 de kilograme. Nu ştim dacă va intra în Cartea Recordurilor. Poate că mai important e ca brutarii să reuşească să coacă un asemenea mastodont.

Întoarcerea la tradiţie

Cât priveşte tradiţia, veţi descoperi o serie întreagă de obiceiuri, precum „Îmblătitul spicelor de grâu”, „Treieratul din zona Ferengi, Hunedoara”, „Pomul ritual” sau „Pâinea rituală”, folosite cu diverse ocazii din viaţa comunităţii de la sat, sărbătoarea recoltei, nașterea, nunta.

Veţi vedea la lucru echipe de brutari care vor coace pâinea în diverse tipuri de cuptoare. Evident că şi de această dată ţestul va atrage privirile. Şi îi va face pe mulţi să îşi dorească să guste din pâinea făcută după o metodă tradiţională.

 

  Categorie:
adaugă comentariu

0 comentarii

Nu există comentarii !

Adaugă comentariu