Sub aceeaşi pălărie. Tichet unic pentru transportul în comun

Sub aceeaşi pălărie. Tichet unic pentru transportul în comun
02 noiembrie 2017 Printează articolul

Autorităţile vor să introducă o altă modalitate de călătorie şi plată, anume tichet unic pentru transportul în comun. Primăria Capitalei şi Ministerul Transporturilor lucrează la un proiect foarte interesant, anume crearea unui bilet unic pe baza căruia poţi să călătoreşti cu toate mijlocacele de transport în comun atât în Bucureşti, cât şi în judeţul Ilfov. Asta înseamnă autobuz, troleibuz, tramvai, metrou, dar şi cu trenul.

Ca în orice capitală europeană

„În această perioadă lucrăm împreună cu Ministerul Transporturilor pentru a avea tichetul unic de călătorie București-Ilfov. Cu un singur bilet de călătorie să poți să circuli cu autobuzul, troleibuzul, tramvaiul, cu metroul și cu CFR în interiorul municipiului București și pe raza județului Ilfov. E o mare realizare, pe care o pregătim de ceva timp și va fi implementată în scurt timp. Așa se întâmplă în orice capitală europeană, cumperi un singur bilet și poți să circuli cu acesta”, a spus primarul general al Capitalei, Gabriela Firea.

Nu se ştie costul

Tichetele unice de călătorie vor putea fi cumpărate de la 500 de automate. Achiziţionarea se va face contra fiselor, bancnotelor, dar şi cu ajutorul cardurilor. Oficialul nu a spus totuşi cât va costa acel bilet unic, dar presupunem că acest fapt nu e stabilit, dacă încă vorbim de un proiect. Nu este foarte clar nici momentul în care acest proiect va fi operaţional.

Metroul va trece la Capitală?

Cât priveşte metroul, Gabriela Firea a spus că dreşte ca acesta să treacă în administrarea Primăriei Capitalei.

„Am discutat cu domnul prim-ministru Mihai Tudose acum câteva zile și mi-a spus că se analizează la nivelul Guvernului, în special la Ministerul Transporturilor – și am analizat această situație și cu domnul ministru Stroe – ca metroul să treacă, așa cum e în întreaga lume, în administrarea Primăriei Capitalei, pentru că e parte a transportului public local, bineînțeles, cu tot cu subvenție. În ce privește Centura Capitalei, ea va rămâne în continuare la Ministerul Transporturilor, solicitarea de a fi preluată această investiție la Primăria Capitalei a fost respinsă”, a conchis Gabriela Firea.

 

  Categorie:
adaugă comentariu

0 comentarii

Nu există comentarii !

Adaugă comentariu