Studiu. Viziunea românilor despre locul de muncă ideal

Studiu. Viziunea românilor despre locul de muncă ideal
11 decembrie 2017 Printează articolul

Potrivit unui studiu recent, iată care este viziunea românilor despre locul de muncă ideal. Dacă am mai mult timp liber atunci pot spune că job-ul meu e mulţumitor, chiar şi în situaţia în care salariul e mic. Iată cum gândesc 55% dintre români, când e vorba de a defini locul de muncă ideal. Este unul dintre rezultalele studiului realizat de Hunters, o divizie în cadrul companiei de cercetare Unlock Market Research.

Un paradox

”Astfel, 55% dintre români spun că sunt dispuşi să accepte un loc de muncă mai prost plătit, dar care să le ofere mai mult timp liber. În acest timp, România trece printr-o criză pe piaţa muncii, când tot mai multe companii se plâng că nu găsesc resurse umane, în ciuda salariilor oferite”, iată paradoxul scos în evidenţă de acest studiu.

Mai puţin Internet

Ce fac însă românii cu timpul lor liber? Este o întrebare ale cărei răspunsuri ar putea să surprindă. Ei bine, 37% dintre ei spun că vor să limiteze cât mai mult vizitele în lumea virtuală, prin intermediul calculatorului sau telefonului. Ca atare, nu folosesc aceste mijloace după-amiaza şi în week-end. Şapte din zece români spun că tehnologia îi afectează negativ şi dau dreptate sociologilor care spun că Internetul oferă numai o falsă libertate.

Să nu ne mai grăbim

De multe ori vezi oameni care se grăbesc. Fie la volan, fie ca pietoni. Ritmul vieţii e din ce în ce mai alert. Şi totuşi, tot mai multă lume consideră că acesta nu e drumul bun pe care se află societatea actuală. Ca atare, 65% dintre cei chestionaţi susţin că se gândesc tot mai mult la încetinirea ritmului, adică să nu se mai grăbească atât, să nu mai fie atât de stresaţi. Aceştia spun totodată că vor mai mult timp pentru viaţa lor şi ca atare nu mai sunt dispuşi să lucreze peste program sau în week-end.

Alături de familie

Alt element e legat de faptul că 61% dintre români vor să petreacă timpul liber alături de familie şi de prieteni în aer liber. Trei din zece susţin că participă în acţiuni de voluntariat. Foarte interesant este şi faptul că oamenii vor să fie activi, prin mişcarea în natură, obţinerea unui job sau conturi pe reţelele sociale, toate acestea chiar şi la vârsta de 70 de ani. Legat de acest aspect, 66% dintre români spun că tendinţa spre acest gen de comportament e din ce în ce mai evidentă.

Egalitate în responsabilităţi

Nu în ultimul rând, studiul arată că femeia are un rol tot mai bine definit în cuplu, iar responsabilităţile sunt mult mai judicios împărţite cu bărbatul.

”Astăzi, ei au devenit parteneri ce pot să facă în egală măsură anumite activităţi care înainte păreau destinate doar femeilor. De exemplu, bărbaţii îşi iau concediu de paternitate, în timp ce femeile sunt capul familiei”, iată o conluzie a cercetării sociolologice.

 

Sursa foto: http://www.newkidscenter.com

  Categorie:
adaugă comentariu

0 comentarii

Nu există comentarii !

Adaugă comentariu