Sondaj. Majoritatea românilor se aşteaptă la scăderea veniturilor

Sondaj. Majoritatea românilor se aşteaptă la scăderea veniturilor
24 octombrie 2017 Printează articolul

Un sondaj de opinie relevă faptul că majoritatea românilor se aşteaptă la scăderea veniturilor de la 1 ianuarie 2018, în condiţiile intenţiei guvernanţilor de a trece contribuţiile sociale în sarcina angajaţilor. Un sondaj de opinie pe tema aceasta arată că majoritatea respondenţilor nu cred că angajatorii vor modifica anul viitor salariul brut, astfel încât netul să nu fie afectat de decizia Guvernului.

Trecerea contribuţiilor sociale în seama angajaţilor ar însemna scăderea salariului net cu aproximativ 14%. În cadrul sondajului realizat de portalul www.undelucram.ro, românii au fost întrebaţi dacă speră ca angajaţii să modifice salariul brut, astfel încât netul să nu fie afectat de schimbarea legislativă. Ei bine, 76% dintre participaţii la sondaj au răspuns negativ.

Mult pesimism

Pe de altă parte, potrivit Agerpres, 54% dintre cei chestionaţi îşi exprimă speranţa că acest proiect al Guvernanţilor va fi cel puţin amânat. Dar chiar şi în cazul în care acest act normativ nu va mai fi aplicat, aproape 60% dintre respondenţi se declară pesimişti în legătură cu o majorare substanţială a veniturilor lor în cursul anului viitor.

Despre acest sondaj trebuie spus că a fost realizat în mediul online, între 1 şi 20 octombrie, pe un eşantion de 735 de persoane cu vârste între 24 şi 45 de ani. Cât priveşte www.undelucram.ro, aceasta este o comunitate din mediul online care reuneşte angajaţi din ţara noastră, cu peste 40.000 de membri.

  Categorie:
adaugă comentariu

0 comentarii

Nu există comentarii !

Adaugă comentariu