FSLI. Sindicaliştii cer susţinerea sistemului educativ românesc

FSLI. Sindicaliştii cer susţinerea sistemului educativ românesc
22 noiembrie 2017 Printează articolul

Sindicaliştii cer susţinerea sistemului educativ românesc. Mai exact, Federația Sindicatelor Libere din Învățământ (FSLI) cere Ministerului Educaţiei Naţionale, Parlamentului, Guvernului şi tuturor partidelor politice rezolvarea grabnică a marilor probleme cu care se confruntă sistemul de învăţământ românesc. Solicitările ţin, pe de o parte, de eliminarea discriminărilor salariale create de legislaţia confuză, iar pe de altă parte de alocarea a cel puţin 6% din PIB pentru acest domeniu, subfinanţat de foarte mulţi ani încoace.

O nouă Lege a învăţământului

Totodată, FSLI doreşte elaborarea unei Legi a învăţământului care să ducă la dezvoltarea acestui domeniu şi, în acelaşi timp, un act normative care să nu mai sufere modificări de la o legislatură la alta a Parlamentului. Nu în ultimul rând, sindicatele doresc o regândire din temelii a programei şcolare, adaptată cerinţelor pieţei muncii.

Aceste solicitări fac parte din rezoluţia intitulată “Investiţia în Educaţie, câştig garantat”, elaborată cu ocazia Conferinţei Naţionale a FSLI care a avut loc între 16 şi 18 noiembrie.

“FSLI solicită prin această Rezoluție analizarea cu obiectivitate a actualelor programe școlare, pentru a se face modificările care se impun . Doar în acest fel absolvenții se vor putea integra pe piața muncii. În plus, comunitățile locale, care nu dispun de resurse financiare, au nevoie urgent de acordarea de fonduri pentru îmbunătățirea condițiilor de studiu pentru elevi”, se arată, între altele, în rezoluţia trimisă principalelor instituţii ale statului, dar şi formaţiunilor politice.

 

 

 

 

  Categorie:
adaugă comentariu

0 comentarii

Nu există comentarii !

Adaugă comentariu