Şefii Poliţiei Locale Bucureşti au fost chemaţi la DNA

Şefii Poliţiei Locale Bucureşti au fost chemaţi la DNA
06 noiembrie 2017 Printează articolul

Un imens scandal există la nivelul Poliţiei Locale din Bucureşti. Şefi Poliţiei Locale Bucureşti au fost chemaţi la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) pentru a da explicaţii în legătură cu dosarul privind ”Poliţia călare privată”. Ancheta vizează faptul că din bani publici a fost plătită suma de un milion de euro pentru o firmă privată de pază. Acea firmă a executat ani la rând patrularea hipo prin Bucureşti.

Afacerea a început în anul 2010, când 40 de bodyguarzi ai unei firme private de pază, îmbrăcaţi în uniforme de poliţişti, au patrulat pe străzile Capitalei. Ba mai mult decât atât, au dat şi amenzi contravenienţilor, pentru diverse nereguli. Culmea e că cetăţenii amendaţi erau acuzaţi de ilegalitate, în condiţiile în care bodyguarzii înşişi încălcau legea. O firmă privată nu are voie să aplice sancţiuni.

Destituiri şi anchete

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a destituit conducerea Poliţiei Locale Bucureşti şi a trimis o echipă de control pentru a verifica activitatea instituţiei. Acum pe fir a intrat şi DNA, care a demarat propria anchetă în acest sens.

Scandalul vine în condiţiile în care Ministerul Administraţiei şi Internelor a lansat un proiect de lege prin care sunt sporite puterea şi atribuţiile poliţiştilor în relaţia cu cetăţenii. Situaţia din Bucureşti însă aduce un mare semn de întrebare legat de felul în care cei care veghează legea o şi respectă.

 

  Categorie:
adaugă comentariu

0 comentarii

Nu există comentarii !

Adaugă comentariu