Şedinţa extraordinară a CGMB, boicotată de PSD, ALDE şi PMP

Şedinţa extraordinară a CGMB, boicotată de PSD, ALDE şi PMP
09 decembrie 2017 Printează articolul

Şedinţa extraordinară a CGMB a fost astăzi boicotată de PSD, ALDE şi PMP. Aşa cum era anunţat, azi ar fi trebuit să aibă loc şedinţa extraordinară a Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB), convocată de consilierii PNL şi USR. Cu această ocazie,  primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, ar fi trebuit să dea explicaţii legate de motivaţia pentru care Piaţa Victoriei urma să fie scena unui târg de Crăciun, începând din 5 decembrie.

Aşa cum poate aţi aflat, Primăria Capitalei a renunţat între timp la acest plan, după ce manifestanţii din Piaţa Victoriei au blocat montarea construcţiilor provizorii în acel perimetru. A fost momentul în care s-au produs şi altercaţii între manifestanţi şi forţele de ordine.

Lipsa de cvorum

Şedinţa extraordinară de azi nu a mai avut însă loc, din cauza lipsei cvorumului. Au lipsit atât consilierii PSD şi ALDE, cât şi cei ai PMP. Au lipsit şi trei consilieri de la PNL şi USR. Ulterior au apărut informaţii potrivit cătora abbsenţa lor a fost motivată. Doi dintre ei sunt plecaţi în străinătate, iar al treilea e bolnav.

Pe ordinea de zi a şedinţei extraordinare mai era un punct care arăta că trebuie luată o decizie prin care Piaţa Victoriei să fie declarată ca spaţiu al manifestărilor civice şi sindicale.

Nu în ultimul rând, tot azi ar mai fi trebuit ca o serie de instituţii din Capitală să prezinte oficial documente din care să rezulte motivaţia pentru desfăşurarea târgului de Crăciun în Piaţa Victoriei. Cei chemaţi să dea explicaţii în acest sens au fost reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Bucureşti şi cei ai Centrului Cultural al Municipiului București-ARCUB.

 

  Categorie:
adaugă comentariu

0 comentarii

Nu există comentarii !

Adaugă comentariu