Se reia programul de reabilitare termică

Se reia programul de reabilitare termică
19 martie 2016 Printează articolul

Anul 2016 este anul relansării programului de reabilitare termică în Sectorul 1. Dacă în 2015 programul a fost întrerupt, deoarece nici o ofertă nu a fost compatibilă cu solicitarea Primăriei Sectorului 1, acum autoritatea locală dă asigurări că se va relua procedura.

Reabilitarea termică a blocurilor din Sectorul 1 se apropie de final. În prezent, mai sunt de reabilitat 193 de imobile eligibile de a intra în acest program, a căror anvelopare va demara în acest an. Până în acest an, Primăria Sectorului 1 a finalizat izolarea termică la 810 blocuri, adică aproximativ 80% din numărul blocurilor eligibile de a intra în acest program.

Blocurile reabilitate, sigure la incendiu

Toate blocurile reabilitate termic sunt sigure la incendii. Potrivit reprezentanţilor autorităţilor lcoale, reabilitarea termică s-a făcut cu respectarea legislației în vigoare, folosindu-se doar materiale termoizolante ignifuge, rezistente la foc. Polistirenul folosit nu este un material combustibil.
Materialele termoizolante folosite pentru anveloparea blocurilor din Sectorul 1 sunt unele moderne și performante, conferind siguranță la incendiu locatarilor din aceste imobile. În partea opacă s-au utilizat următoarele tipuri de materiale termoizolante ignifuge: polistiren expandat ignifugat ( EPS), polistiren extrudat ignifugat (XPS), plăci rigide de vată minerală (MW), produse pe bază de poliuretan (PUR). În plus, începând din anul 2012, Primăria Sectorului 1 a introdus în cadrul proiectelor elaborate fâșii orizontale de vată minerală bazaltică, cu clasa de reacție la foc A1 (cea mai sigură la incendiu), dispuse în dreptul tuturor planșeelor clădirii, cu lățimea de 30 cm, pentru prevenirea extinderii incendiului de la un etaj la altul.

Certificate de calitate

Potrivit Primăriei Sectorului 1, în toată documentația – parte scrisă și desenată – elaborată de către proiectant s-a specificat foarte clar necesitatea ca toate materialele folosite să aibă certificate de calitate și să fie agrementate tehnic, conform cerințelor din Legea nr. 10/1995, art. 11-12, privind calitatea în construcții, cu modificările și completările ulterioare. Caietele de sarcini, parte integrată a documentației de execuție, au prevăzut care sunt caracteristicile tehnice pe care trebuie să le îndeplinească materialele ce urmează a fi folosite, modul în care acestea se montează, personalul necesar pe care trebuie să-l dețină constructorul pentru realizarea acestor lucrări, documentele necesare pe care trebuie să le prezinte executantul, astfel încât aceste materiale să fie acceptate.

  Categorie:
adaugă comentariu

0 comentarii

Nu există comentarii !

Adaugă comentariu