Se deschid pârtiile de schi în Poiana Braşov

Se deschid pârtiile de schi în Poiana Braşov
05 octombrie 2017 Printează articolul

Se deschid pârtiile de schi în Poiana Braşov, deci vine iarna şi odată cu ea miroase a zăpadă, chiar şi artificială, dacă natura nu ne va ajuta. Cert este că iubitorii sporturilor din sezonul rece au deja o veste bună de la administraţia oraşului Braşov. De la 1 noiembrie încep operaţiunile pentru înzăpezirea domeniului schiabil din Poiana Braşov. Este un anunţ făcut de administratorul public din Braşov, Miklos Gantz. Temperatura aerului va fi esenţială în menţinerea omătului, iar prognozele meteo, după cum susţin autorităţile locale, sunt încurajatoare pentru schiori.

Un domeniu extins şi modernizat

Poiana Braşov are un domeniu schiabil pe o suprafaţă de 85 de hectare, cu pârtii care însumează 24 de kilometri. Zona a trecut cu cinci ani în urmă printr-un amplu proces de extindere şi modernizare. Bradul, Lupului, Drumul Roşu ori Sulinar sunt câteva din cele mai apreciate pârtii.

Cele opt instalaţii pe calbu sunt în pregătire pentru a fi deschise, la fel două telecabine şi o telegondolă. Teleschiul Ruia se va afla la dispoziţia diverselor competiţii sportive desfăşurate în noul sezon.

Lacul de acumulare din acest perimetru, de unde e preluată apa pentru instalaţiile de producere a zăpezii artificiale, este acum la 82% din capacitatea sa, datorită precipitaţiilor din ultima peerioadă. Volumul va fi suplimentat cu încă 10%. Există 120 de lăncii, zece tunuri fixe şi 19 tunuri mobile pentru producerea zăpezii.

O serie de facilităţi

Din 16 octombrie va fi deschisă parcarea din Poiana Mică, a cărei capacitate este de 400 de locuri. Turiştii vor putea merge de aici până la baza pârtiei cu mijloace de transport în comun, pentru a evita în acest fel blocajele.

Pe de altă parte, Primăria Braşov, ISU Braşov, Poliţia Locală, Salvamontul şi alte instituţii vor organiza, în 11 şi 12 octombrie, respectiv 18 şi 19 octombrie, exerciţii, atât pe timp de zi, cât şi pe timp de noapte, pentru situaţii de urgenţă, pentru a se pune la punct mecanismele de intervenţie.

Tarifele nu se vor majora

Cât priveşte tarifele pentru transportul pe cablu, există o prounere la nivel local pentru păstrarea aceloraşi valori de anul trecut. Oricum, acestea vor fi aprobate în şedinţa Consiliului Local din această lună. Anul trecut, o urcare cu telecabina costa 20 de lei. Urcarea plus coborârea ajungeau la 35 de lei. Cartelele pentru toate mijloacele de transport pe cablu au fost cuprinse între 30 şi 550 de lei. Reducerea de tarif pentru copii a fost de 50%.

Declaraţia oficială

„Pe 1 noiembrie, domeniul schiabil va fi pregătit integral pentru începerea înzăpezirii. Sunt lucrări premergătoare pornirii sezonului de schi, respectiv revizii, întrețineri, reparații, probe, avize. Aceste lucruri sunt în desfășurare în momentul de față și se intenționează finalizarea lor până la 1 noiembrie. Asta înseamnă că, pe 1 noiembrie, dacă temperaturile vor permite – avem nevoie de minus patru grade Celsius, aceasta este temperatura optimă – vom începe înzăpezirea prin punerea în funcțiune a instalațiilor. Din informațiile pe care le avem, la începutul lunii noiembrie vom avea temperaturi cu minus. Înzăpezirea domeniului schiabil ar putea dura între cinci și maximum 10 zile. Este dorința noastră și probabil a utilizatorilor domeniului schiabil pentru a putea schia cât mai repede, astfel încât ne dorim ca, în prima parte a lunii decembrie, să se poată schia”, a declarat  administratorul public din Braşov, Miklos Gantz.

 

 

 

 

  Categorie:
adaugă comentariu

0 comentarii

Nu există comentarii !

Adaugă comentariu