Şase premii pentru România la Olimpiada Internaţională de Matematică

Şase premii pentru România la Olimpiada  Internaţională de Matematică
27 iulie 2017 Printează articolul

La a 58-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Matematică, ce s-a desfăşurat în Brazilia, la Rio de Janeiro, olimpicii români la matematică au câştigat  şase premii pentru România. De data aceasta, nici unul dintre componenţii lotului olimpic nu a reuşit să câştige aurul, fiind vorba de trei medalii de argint, două medalii de bronz și o mențiune.

Medaliile de argint au fost câștigate de Filip-Alexandru Ion (Colegiul Național „Mihai Viteazul” din București), Mihnea-Gabriel Doica și Ștefan Tudose (ambii elevi ai Liceului Teoretic Internațional de Informatică din București).

Ciprian Mircea Bonciocat (laureat cu argint în 2015 și 2016) și Mihnea-Andrei Ocian au intrat în posesia medaliilor de bronz. Cei doi elevi provin de la Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu” din Capitală. Alexandra Timofte (Colegiul Național „Tudor Vianu” din București) a primit o mențiune.

Lotul olimpic al României a fost coordonat de prof. univ. dr. Radu Gologan (Universitatea Politehnica din București) și lector univ. dr. Mihai Chiș (Universitatea de Vest din Timișoara). La ediția 2017 a Olimpiadei Internaţionale de Matematică an au participat peste 600 de concurenţi din 110 ţări. Trebuie să subliniem că Olimpiada Internaţională de Matematică este cea mai prestigioasă competiție dintre olimpiadele internaţionale de ştiinţă, deci rezultatele obţinute sunt cu atât mai importante.

De asemenea, foarte important este faptul că această olimpiadă a fost lansată în 1959 la iniţiativa Societăţii de Ştiinţe Matematice din România și a fost organizată la Brașov, într-o formulă ce a inclus atunci șapte state.

 

  Categorie:
adaugă comentariu

0 comentarii

Nu există comentarii !

Adaugă comentariu