Şase medalii pentru România la Olimpiada Internaţională de Chimie „D. I. Mendeleev”

Şase medalii pentru România la Olimpiada Internaţională de Chimie „D. I. Mendeleev”
02 mai 2019 Printează articolul

Şase medalii este palmaresul pentru România la Olimpiada Internaţională de Chimie „D. I. Mendeleev”. Lotul olimpic de chimie al României a cucerit trei medalii de aur, două medalii de argint şi o medalie de bronz, la a 53-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Chimie „D. I. Mendeleev”. Olimpiada s-a desfăşurat în perioada 21 – 27 aprilie 2019, la Sankt Petersburg.

Medaliile de aur au fost obţinute de Emeric Claudiu Ardelean (Colegiul Naţional „Gheorghe Şincai” din Baia Mare), Ana Florescu-Ciobotaru și Mircea Raul Bodrogean (elevi ai Liceului Internaţional de Informatică din Bucureşti). Medaliaţii cu argint sunt Teodora Stan (Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti) și Tudor Lile (Colegiul Naţional „Moise Nicoară” din Arad). Medalia de bronz a revenit Sandrei Saade, elevă la Colegiul Naţional din Iaşi. Lotul României a fost coordonat și însoțit de doamnele profesor Daniela Bogdan şi Mihaela Matache.

Competiţia a constat în susţinerea a trei probe, cu un grad de complexitate extrem de ridicat, pe parcusul a cinci ore.  Dintre cele trei probe, două probe sunt teoretice şi una este practică/experimentală. Problemele propuse spre rezolvare acoperă cinci secţiuni: chimie fizică, ştiinţele vieţii, chimie anorganică, chimie organică şi chimie analitică.

La ediția din acest an au participat 152 de elevi din 28 de ţări.

  Categorie:
adaugă comentariu

0 comentarii

Nu există comentarii !

Adaugă comentariu