Şase medalii la Olimpiada Internaţională de Chimie „D. Mendeleev”

Şase medalii la Olimpiada Internaţională de Chimie „D. Mendeleev”
11 mai 2016 Printează articolul

A 50-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Chimie „D. Mendeleev”, care a avut loc în perioada 1 – 8 mai, la Moscova, Federaţia Rusă, a adus lotului olimpic de chimie al României şase medalii. Elevii români au pbţinut două medalii de aur, două de argint şi două de bronz.

Medaliile de aur au fost obţinute de Andrei IliescuŞase medalii la Olimpiada Internaţională de Chimie „D. Mendeleev” (clasa a XII-a/Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti, în foto dreapta) şi Paul Haidu-Gerea (clasa a XI-a/Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân” din Constanţa). Ambii elevi au fost laureaţi cu aur şi argint la ediţia precedent. Totuşi, spre deosebire de anul trecut, Andrei Iliescu a reuşit performanţa de a se clasa pe locul I cu punctaj maxim.
Medaliaţii cu argint sunt Cristian Robert Râclea (clasa a XII-a/Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri” din Galaţi), care şi-a egalat performanţa din 2015, şi Mihnea Daniel Zoican (clasa a XII-a/Colegiul Naţional „Sfântul Sava” din Bucureşti). Medaliile de bronz au revenit elevelor Georgiana Sabina Fîrţală (clasa a XII-a/Colegiul Naţional „Petru Rareş” din Piatra Neamţ) şi Raluca Dărăuţă (clasa a XII-a/Colegiul Naţional „Gheorghe Vrânceanu” din Bacău).

Cinci ore pentru rezolvarea problemelor

În timpul competiţiei, elevii trebuie să susţină trei probe, timpul de rezolvare pentru problemele primite fiind de cinci ore. Din cele trei probe, două sunt teoretice şi una este practică/experimentală. Toate probele au un grad de complexitate extrem de ridicat.
Prima probă teoretică a cuprins 8 probleme obligatorii, iar a doua a avut ca cerinţă rezolvarea unei probleme (la alegere dintr-un set de trei) pentru fiecare din cele 5 secţiuni incluse: chimie fizică, ştiinţele vieţii, chimie anorganică, chimie organică şi chimie analitică.
La această ediţie jubiliară a concursului au participat 120 de elevi din 19 ţări.

  Categorie:
adaugă comentariu

0 comentarii

Nu există comentarii !

Adaugă comentariu