În “Săptămâna legumelor şi fructelor donate” se învaţă solidaritatea umană

În “Săptămâna legumelor şi fructelor donate” se învaţă solidaritatea umană
20 noiembrie 2017 Printează articolul

“Săptămâna legumelor şi fructelor donate” este o acţiune care îi învaţă pe elevii participanţi ce este solidaritatea umană. Sunt deja opt ani de când elevii şi profesorii din judeţul Iaşi strâng, în această perioadă, fructe şi legume pentru a le dona persoanelor defavorizate. O acţiune umanitară definită ca “Săptămâna legumelor şi fructelor donate”. Nu mai puţin de 100 de unităţi de învăţământ din acest judeţ au anunţat implicarea în această campanie, în acest an.

Totul face parte din Strategia Naţională de Acţiune Comunitară, iniţiată de Ministerul Educaţiei Naţionale. La Iaşi, acest concept se materializează, iată, prin această campanie de susţinere a familiilor care au posibilităţi limitate pentru achiziţionarea de produse alimentare. Un mod de acţiune susţinut de Inspectoratul Şcolar al Judeţului Iaşi.

Un alt mod de a face educaţie

După cum arată portalul www.ziaruldeiasi.ro, în ediţia de anul trecut au fost strânse cantităţi apreciabile de alimente. E vorba, în primul rând, de 18 tone de fructe şi legume. Dar nu numai atât. Au fost adunate făină, mălai, paste făionoase, orez, zahăr, ulei, borcane cu zacuscă, compoturi, dulceţuri şi dulciuri. La acţiunea din 2016 au participat mai mult de 12.000 de elevi din întreg judeţul Iaşi, dar şi peste 1.000 de profesori.

Este un mod cât se poate de practic de a le arăta copiilor cât de importantă este implicarea în problemele comunităţii, dar şi faptul că solidaritatea umană poate să aducă cel puţin un zâmbet pe chipul îndurerat al semenilor noştri.

„Prin acest demers se intenţionează consolidarea abilităţilor copiilor de a trăi împreună cu ceilalţi într-o societate unită şi solidară  în care contează valenţele umanitare, implicarea, angajamentul, responsabilitatea“, subliniază organizatorii.

Cei care au primit de fiecare dată aceste ajutoare sunt elevii cu dizabilităţi din şcolile speciale, cei din centrele de plasament, dar şi familiile nevoiaşe, la care se adaugă bătrânii din căminele de ocrotire socială.

Sursa foto: http://www.aradon.ro

  Categorie:
adaugă comentariu

0 comentarii

Nu există comentarii !

Adaugă comentariu