Romsilva pune în vânzare 60.000 de brazi cu ocazia sărbătorilor de iarnă

Romsilva pune în vânzare 60.000 de brazi cu ocazia sărbătorilor de iarnă
27 noiembrie 2017 Printează articolul

Romsilva pune în vânzare 60.000 de brazi cu ocazia sărbătorilor de iarnă. În actualul sezon al sărbătorilor de iarnă vor fi puşi în vânzare 60.000 de brazi. Aceştia reprezintă recolta pentru Crăciun de la Regia Naţională a Pădurilor. Romsilva arată că preţul brazilor va fi între 10 şi 30 de lei, acelaşi tarif practicat şi anul trecut. Este vorba de brazii normali ca înălţime. Altfel va fi în cazul celor care depăşesc trei metri, consideraţi comenzi speciale. În cazul acestora, direcţiile silvice vor stabili preţul.

Pentru toate gusturile

Oferta Romsilva e pentru toate gusturile. Vor fi brazi şi molizi tăiaţi, dar şi brazi în ghiveci. Evident că pe lângă brazii autohtoni vor mai fi şi cei din import care vor inunda în scurt timp pieţele şi magazinele.

„Cantitatea pe care o punem în vânzare în 2017 este undeva la 60.000 de pomi de Crăciun, din speciile brad și molid, dar vom avea și brazi la ghivece care provin din pepiniere. Prețurile nu le-am schimbat, vor fi similare cu cele de anul trecut, între 10 și 30 de lei. Cu siguranță, nu asigurăm întregul necesar de pomi de Crăciun din piață, dar noi suntem foarte bucuroși că de câțiva ani de zile, de când avem aceste importuri de pomi de Crăciun din țări specializate, cum este Danemarca, de unde importă toată Europa, nu numai România, presiunea asupra pădurii a scăzut fantastic, și anume tăierile ilegale din această perioadă”, arată directoul general al Regiei, Ciprian Pahonțu.

 

 

 

 

  Categorie:
adaugă comentariu

0 comentarii

Nu există comentarii !

Adaugă comentariu