România, locul 2 în lume la Olimpiada Internaţională de Geografie

România, locul 2 în lume la Olimpiada Internaţională de Geografie
08 august 2017 Printează articolul

Un nou succes remarcabil al olimpicilor români trebuie să ne bucure şi să ne facă să fim mândri, România ocupând locul 2 în lume la Olimpiada Internaţională de Geografie

Lotul olimpic de geografie, prezent la a XIV-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Geografie, a obţinut o nouă serie de rezultate remarcabile, anume două medalii de aur şi o medalie de argint. Aceste trei premii foarte valoroase au plasat România pe poziția secundă a clasamentului pe națiuni.

Cei doi elevi medaliaţi cu aur sunt Maria-Sabina Calisevici (clasa a XII-a/Colegiul Militar Liceal „Ştefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc) şi Victor Vescu (clasa a XI-a/Complexul Educațional „Lauder Reut” din București), care a înregistrat și cel mai mare punctaj din concurs. Maria-Sabina Calisevici a reeditat succesul de anul trecut, intrând în galeria concurenților dublu medaliați cu aur la această competiție.

Medalia de argint i-a revenit lui Omar Hamod (clasa a XI-a/Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” din București).

Din lot a făcut parte și Iulia Armencea (clasa a XII-a/Colegiul Național ,,Costache Negri” din Galați). Echipa României a fost însoţită de profesorii coordonatori Mihaela Cornelia Fiscutean şi Dorin Fiscutean de la Colegiul Naţional din Iaşi.

Olimpiada Internaţională de Geografie s-a desfăşurat la Belgrad, în perioada 2-8 august, şi a reunit peste 160 de elevi din 45 de ţări.

 

  Categorie:
adaugă comentariu

0 comentarii

Nu există comentarii !

Adaugă comentariu