România, locul I la Olimpiada de Informatică a Europei Centrale

România, locul I la Olimpiada de Informatică a Europei Centrale
18 iulie 2017 Printează articolul

Participările loturilor olimpice ale ţării noastre continuă să ne bucure, la recent încheiata Olimpiadă de Informatică a Europei Centrale România ocupând locul I, în raport cu  medaliile obţinute.

La a XXIV-a ediţie a Olimpiadei de Informatică a Europei Centrale (CEOI), care a avut loc în perioada 10 – 15 iulie, la Ljubljana (Slovenia), lotul de informatică al României a obţinut patru medalii – trei medalii de aur şi o medalie de argint.

Medaliile de aur au fost cucerite de Costin Andrei Oncescu (clasa a XI-a/Colegiul Național „Dinicu Golescu” din Câmpulung, jud. Argeș), Tamio Vesa Nakajima (clasa a XII-a/Liceul Vocațional Pedagogic „N. Bolcaș” din Beiuș, jud. Bihor) și Andrei Popa (clasa a XII-a/Liceul Teoretic „Mihail Kogălniceanu” din Vaslui). Andrei Costin Constantinescu (clasa a XII-a/Liceul Internațional de Informatică din București) a fost premiat cu medalie de argint.

În clasamentul neoficial pe medalii, România s-a clasat pe primul loc, iar în ierarhia pe puncte a ocupat locul al doilea, după Polonia. Lotul a fost însoțit și coordonat de prof. Dan Pracsiu (team leader) și Daniel Posdărăscu (deputy leader), student și fost olimpic internațional, multiplu medaliat la competițiile de profil.

La ediția din acest an au participat 58 de concurenți din 14 ţări. Reamintim că prima ediţie a Olimpiadei de Informatică a Europei Centrale (CEOI) s-a desfăşurat în România, în 1994, la Cluj-Napoca, la iniţiativa ţării noastre. În următorii doi ani, CEOI va avea loc în Polonia (2018) și Slovacia (2019).

 

  Categorie:
adaugă comentariu

0 comentarii

Nu există comentarii !

Adaugă comentariu