România e campioană în Europa de Est la inconsecvenţa legislativă

România e campioană în Europa de Est la inconsecvenţa legislativă
17 decembrie 2017 Printează articolul

De parcă am fi bifat toate capitolele şi am fi rezolvat problemele adevărate, iată că România e campioană în Europa de Est la inconsecvenţa legislativă. România a modificat în cursul anului 2017 nu mai puţin de 280 de legi. Ţara noastră este pentru al patrulea an consecutiv campioană absolută în Europa Centrală şi de Est în privinţa nestatorniciei legislative. Pe locul al doilea se află Polonia, cu 220 de legi, iar pe locul trei Ungaria, cu 200 de acte normative modificate în acest an.

Datele rezultă din studiul AcTrend 2017 realizat de Grayling, o agenţie de comunicare cu filiale în 31 de ţări din Europa. Studiul de faţă a fost realizat luând în considerare activitatea legislativă din şase ţări din jumătatea estică a bătrânului continent. În total, în cele şase ţări puse sub lupă au fost modificate în acest an 1.040 de legi.

Efecte negative

Această inconsecvenţă în privinţa reglementărilor are efecte negative în economie, dar şi asupra cetăţenilor, mai arată studiul. Astfel, 45% din modificările legislative au avut un impact semnificativ asupra companiilor. Anul acesta, de pildă, cele mai afectate de aceste schimbări au fost sectoare precum serviciile, agricultura şi sănătatea. Aceste date se referă la întreaga regiune.

Dacă ne referim strict la România, schimbările de legi au afectat în primul rând educaţia, cultura, administraţia şi justiţia. Nu mai puţin de 123 de legi au fost resimţite în domeniul afacerilor, vorbind de modificările adoptate. La acest ultim capitol se dau exemple precum desele schimbări survenite în Codul Fiscal, dar şi în privinţa achiziţiilor sau a concurenţei.

 

 

  Categorie:
adaugă comentariu

0 comentarii

Nu există comentarii !

Adaugă comentariu