Rezultate excelente la Olimpiada Internațională de Lingvistică 2017

Rezultate excelente la Olimpiada Internațională de Lingvistică 2017
07 august 2017 Printează articolul

A cincea participare consecutivă la Olimpiada Internaţională de Lingvistică a adus lotului olimpic al României rezultate excelente. Este vorba de patru premii individuale (o medalie de aur și trei medalii de bronz), respectiv un premiu pe echipe (mențiune).

Distins la ediția anterioară cu o medalie de bronz, Theodor Cucu (Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” din Ploieşti) a reușit să obțină de această dată medalia de aur. Cele trei medalii de bronz au fost castigate de  Matei Costin Banu (Colegiul Național „Mihai Viteazul” din Ploiești), Ștefan Răzvan Bălăucă (Colegiul Național „Mihai Eminescu” din Botoșani) şi Emilian Toma (Colegiul Național „Sf. Sava” din București). Premiilor individuale li s-a adăugat şi cel pe chipe, lotul olimpic al României obţinând menţiune.

Elevii români au fost pregătiţi şi însoţiţi de Roxana Magdalena Dincă şi Valentina Cojocaru, cadre didactice la Facultatea de Litere a Universităţii Bucureşti.

Probă individuală şi pe echipe

Olimpiada Internaţională de Lingvistică, una dintre cele douăsprezece competiţii internaţionale de ştiinţe, este un concurs structurat pe două niveluri: o probă individuală cu o durată de 6 ore şi o probă pe echipe, cu o durată de 3 ore. Subiectele solicită operarea cu analogii, prin aplicarea elementelor de logică gramaticală şi logică matematică în procesul de înţelegere a unor texte în limbi necunoscute, pornind de la premisa că lingvistica ordonează gândirea şi reglează procesul de comunicare explicită prin construcţia de structuri care favorizează învăţarea cu uşurinţă a oricărei limbi.

La ediţia din acest an, a XV-a, care s-a desfăşurat  în perioada 30 iulie – 5 august 2017, în Irlanda (Dublin), au fost prezenți 180 de concurenţi din 29 de ţări de pe toate continentele.

 

  Categorie:
adaugă comentariu

0 comentarii

Nu există comentarii !

Adaugă comentariu