Reprezentanţii celor mai mari universităţi dezbat starea învăţământului

Reprezentanţii celor mai mari universităţi dezbat starea învăţământului
02 noiembrie 2017 Printează articolul

Reprezentanţii celor mai mari universităţi dezbat la Timişoara starea învăţământului superior românesc. Rectorii celor mai importante universităţi din România se întrunesc zilele acestea la Timişoara. Gazdă este Universitatea de Vest de pe malul Begăi. Consorţiul „Universitaria” va dezbate cu această ocazie problemele de actualitate şi evoluţia învăţământului superior din ţara noastră.

Teme de dezbatere

Concret, între temele abordate în perioada 3-5 noiembrie, în cadrul acestei reuniuni, se numără parteneriatul predare-cercetare, amenințări și oportunități, apoi implicarea Consorțiului „Universitaria” în elaborarea de politici publice în educație, la care se adaugă proiectarea unui survey național adresat studenților. Urmează clasificarea universităților și ierarhizarea programelor de studii din perspectiva activităților de cercetare, configurarea unei strategii pe termen mediu pentru dezvoltarea studiilor doctorale în România, politica de atragere a studenților străini, armonizarea sistemului de evaluare a cadrelor didactice.

Scopul consorţiului

Precizăm că din Consorțiul „Universitaria” fac parte Universitatea din București, Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Universitatea de Vest din Timișoara și Academia de Științe Economice din București. Acest tip de organizare a fost pus la punct cu scopul unei mai eficiente coordonări între universităţi pe teme de cercetare ştiinţifică şi de organizare a activităţii didactice, nu numai în cadrul universităţilor componente, ci a întregului învăţământ superior românesc.

 

 

 

 

 

 

  Categorie:
adaugă comentariu

0 comentarii

Nu există comentarii !

Adaugă comentariu