Protestele sindicale programate în 12 decembrie îşi reduc intensitatea

Protestele sindicale programate în 12 decembrie îşi reduc intensitatea
09 decembrie 2017 Printează articolul

Protestele sindicale programate în 12 decembrie şi care urmau să scoată în stradă zeci de mii de protestatari îşi reduc intensitatea. Decizia a fost luată de către sindicate în semn de respect faţă de drama Casei Regale. Transferul contribuţiilor sociale de la angajator la angajat este principalul motiv pentru care Blocul Naţional Sindical şi muncitorii de la Automobile Dacia au programat de mai mult timp ample proteste naţionale pentru data de 12 decembrie. Numai că între timp s-a petrecut un fapt foarte grav prin moartea Regelui Mihai I. Ca atare, sindicatele au decis ca protestele din 12 decembrie să-şi restrângă aria şi să se desfăşoare numai în faţa Guvernului.

Anunţul BNS

„Din respect pentru Familia Regală şi pentru istoria poporului român, având în vedere acţiunile ce urmează a fi organizate la Palatul Regal pentru comemorarea Regelui Mihai, BNS a decis să revizuiască modul de organizare a marşului – miting anunţat iniţial pentru 12.12.2017, acţiunea de protest se va organiza doar în Piaţa Victoriei”, anunţă Blocul Naţional Sindical printr-un comunicat de presă.

Sindicatele de la Automobile Dacia au anunţat că pe 12 decembrie vor veni la Bucureşti 1.000 de muncitori. Alături de ei vor fi mii de alţi salariaţi din diverse ramuri economice, afiliaţi Blocului Naţional Sindical.  „Prin această acţiune de protest continuăm să atragem atenţia Guvernului cu privire la efectele negative, pe termen scurt, dar şi pe termen mediu şi lung, generate de transferul contribuţiilor sociale de la angajator la angajat”, arată sindicatele care anunţă că nu vor renunţa la acţiunile de stradă.

 

  Categorie:
adaugă comentariu

0 comentarii

Nu există comentarii !

Adaugă comentariu