Proteste ample anunţate de CNSLR Frăţia. În prag de grevă generală

Proteste ample anunţate de CNSLR Frăţia. În prag de grevă generală
02 noiembrie 2017 Printează articolul

Proteste de amploare sunt anunţate de CNSLR Frăţia, sindicaliştii fiind în prag de grevă generală. Protestele vizează mai multe ramuri economice, precum energie, petrol, gaze, transporturi, lemn şi mobilă, textile şi pielărie, agricultură, sănătate, învăţământ, administraţie publică, chimie, comunicaţii şi asistenţă socială. În principiu, cam în toate sectoarele, deci economia stă să sară în aer.

Nemulţumirile sindicatelor

Deşi atât de diferite, aceste domenii au în comun faptul că sunt afecate în aceeaşi măsură de modificările preconizate de guvernanţi în Codul Fiscal. În special de trecerea plăţii asigurărilor sociale în seama angajaţilor, de unde riscul scăderii salariilor. Aceeaşi modificare din Codul Fiscal poate duce şi la pierderea unor locuri de muncă. Totodată, CNSLR Frăţia arată că tensiunile sociale sunt amplificate şi de imposibilitatea unor negocieri în cadrul diverselor ramuri economice, pentru a se obţine garanţii ale unei reale protecţii a salariaţilor în faţa acestor schimbări fiscal de anvergură. Nu în ultimul rând, se atrage atenţia asupra întârzierii la plata unor drepturi salariale în domeniul asistenţei sociale.

La ora actuală, CNSLR Frăţia se află în faza strângerii de semnături în rândul sindicaliştilor, vizând forma în care se vor desfăşura viitoarele forme de protest. Cu toate acestea, se vorbeşte deja de greva generală. Rămâne de văzut doar momentul în care aceasta va fi declanşată. Este însă clar că o mare parte a economiei româneşti va fi afectată de aceste proteste.

Comunicat oficial

„Greva generală va fi susţinută în următoarele sectoare de activitate, puternic reprezentate în cadrul Confederaţiei noastre: energie, petrol, gaze; transporturi; lemn şi mobilă; textile şi pielărie; agricultură; sănătate; învăţământ; administraţie publică; chimie; comunicaţii; asistenţă socială”, se arată în comunicatul Confederaţiei Naţionale a Sindicatelor Libere din România – Frăţia.

 

 

  Categorie:
adaugă comentariu

0 comentarii

Nu există comentarii !

Adaugă comentariu