Protest. Noua legislaţie fiscală scoate oamenii în stradă

Protest. Noua legislaţie fiscală scoate oamenii în stradă
22 noiembrie 2017 Printează articolul

Noua legislaţie fiscală scoate oamenii în stradă, luna următoare fiind anunţat un protest uriaş al sindicaliştilor. Deşi în decembrie ar trebui să vină gerul, în România va fi totuşi o lună fierbinte. Sunt de pe acum anunţate mari acţiuni de protest împotriva Guvernului. Principalul motiv de nemulţumire al sindicaliştilor e legat de noua legislaţie fiscală prin care contribuţiile sociale au fost transferate de la angajator la angajat.

Ca atare, Blocul Naţional Sindical (BNS) a anunţat pentru data de 12 decembrie organizarea unui miting de protest uriaş în Bucureşti. BNS are mai mult de 350.000 de membri în toată ţara. Dar este foarte posibil ca şi alte federaţii sindicale să participe la acest miting.

Avertismentul sindicatelor

Preşedintele BNS, Dumitru Costin, a spus că prevederile noului cod fiscal vor afecta în principal angajaţii din întreprinderile mici şi mijlocii. Pe de altă parte, acesta a spus că nici angajaţii companiilor cu capital de stat nu vor scăpa de consecinţele trecerii obligaţiilor fiscale de la angajator la angajat. Costin a mai spus că sindicatele se vor alătura protestelor legate de noile legi ale Justiţiei.

„Nu trebuie să lăsăm acest subiect să fie tranşat în spatele uşilor închise pentru că discutăm despre soarta tuturor cetăţenilor acestor ţări, nu a unui lider politic sau altul. Şi, în egală măsură, să adăugăm, alături de partenerii din societatea civilă, pe lista de teme încă două teme fierbinţi care vizează activitatea noastră: faimoasa mutare a contribuţiilor, modificările de cod fiscal şi, nu în ultimul rând, modificarea legii 62, care înseamă eliminarea îngrădirilor care sunt astăzi în legislaţia naţională asupra drepturilor şi libertăţilor oricărui lucrător din România”, a spus Dumitru Costin.

 

 

  Categorie:
adaugă comentariu

0 comentarii

Nu există comentarii !

Adaugă comentariu