Primul taxi zburător din lume a fost prezentat la Dubai

30 septembrie 2017 Printează articolul

Primul taxi zburător  din lume a fost prezentat la Dubai, Prinţul Sheikh Hamdan bin Mohammed Al Maktoum al Dubaiului participând la prezentarea primului zbor al Volocopter 2X.

Este vorba de un un taxi aerian autonom, după cum subliniază site-ul: https://edgylabs.com.

Dronele sunt alimentate cu energie electrică, sunt mai puțin zgomotoase și au o amprentă mai mică decât elicopterul convențional, potrivit unui raport al companiei Bloomberg.

Drona, care va face parte din primul serviciu de taxi zburător din lume, va fi introdusă în Dubai, în următorii ani.

Taxiul zburător Volocopter oferă un spațiu suficient de mare pentru doi pasageri. La o înălțime de 6,5 metri, volocopterul este acoperit de un cerc de 22 de picioare (7,30 metri diametrul bordurii în formă de cerc), prevăzut cu 18 rotoare şi decolează şi aterizează pe verticală.

Taxiul zburător este produs de Volocopter, o companie din Germania specializată în dezvoltarea vehiculelor aeriene autonome.

În videoclipul testului care a circulat online, taxiul a zburat, neocupat, la 650 de metri deasupra nisipului, aproape de Parcul Jumeirah Beach. A zburat timp de aproximativ cinci minute înainte de aterizarea în condiții de siguranță.  Viitorul taxi-urilor zburătoare, chiar dacă testul a durat doar câteva minute, reflectă în mod semnificativ visul ambițios al Dubaiului de a transforma emiratul într-un oraș inteligent al dronelor și roboților.

Serviciul de Taxi Drone din Dubai

Chiar dacă prezentarea taxi-ului zburător a fost scurtă, în viitor Dubai și Daimler, producătorul german Volocopter, vor dă ofere o plimbare mai lungă, care ar putea dura până la 30 de minute. Serviciul dronă taxi ar putea funcţiona, în viitor,  asemănător aplicaţiei Uber. Viitorii utilizatori ai taxiului zburător ar trebui să descarce aplicația și să rezerve taxiul zburător. Pasagerul va trebui apoi să aștepte la un „voloport” din apropiere. Pe lângă aceasta, producătorii dronei taxi zburătoare  ar urma să asigure siguranța pasagerilor echipând drona cu o rezervă de baterii și rotoare, împreună cu câteva parașute. Testul de zbor fără pilot a fost ultimul pas făcut de Dubai în materializarea visului privind transportul cu vehicule fără șofer. Până în 2030, orașul își propune să facă 25% din călătoriile locale pentru călători cu vehicule fără conducători auto.

Sursa foto: https://edgylabs.com.


  Categorie:
adaugă comentariu

0 comentarii

Nu există comentarii !

Adaugă comentariu