Primăriţa Gabriela Firea vrea taxă de mediu în Bucureşti

Primăriţa Gabriela Firea vrea taxă de mediu în Bucureşti
24 octombrie 2017 Printează articolul

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, vrea taxă de mediu în Bucureşti. De fapt, este vorba de reintroducerea, în Capitală, a taxei de mediu. Aceeaşi taxă care a fost elimininată, la nivel naţional, de guvernarea PSD, partid din care şi doamna Firea face parte.

Sondaj de opinie

Oficialul a făcut referire la acest subiect în contextul în care, susţine vorbitorul, Bucureştiul este sufocat de foarte multe maşini, iar  parte dintre aceste sunt deja vechi şi, ca atare, produc multe noxe. Taxa ar urma să fie aplicată pentru automobilele care tranzitează centrul Capitalei. Cât despre valoarea acestei taxe, este prea devreme să se discute.

Acum se pune problema ca bucureştenii să fie întrebaţi, în cadrul unui sondaj de opinie, dacă vor sau nu această taxă în oraşul lor.

Declaraţia oficială

„În săptămânile următoare, vom avea o consultare populară, prin asociaţiile de proprietari şi prin primăriile de sector, de asemenea, va fi şi un sondaj de opinie, în care dorim să-i întrebăm pe bucureşteni dacă ar fi de acord, având în vedere creşterea numărului de maşini înmatriculate în Bucureşti, cu aproape 50.000 doar în acest an, şi ca urmare a eliminării taxei de mediu, să se introducă, pentru zona centrală, aşa cum se întâmplă în toate marile Capitale europene, o taxă de mediu. Nu avem stabilită valoarea, se fac acum nişte calcule. Nu aş vrea să iau această decizie, care, cel puţin la început, e nepopulară, fără o consultare largă a bucureştenilor. Vreau să ştiu care este părerea lor. Dacă ei sunt de acord, în marea lor majoritate, iar consultarea publică va fi transparentă – va fi şi online, va fi şi prin chestionare – vom introduce această taxă“, a declarat primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, pentru “Adevărul Live”.

Vorbe goale

Bucureştiul are oricum mari probleme de infrastructură. Dacă se pune problema tranzitării centrului acestui oraş, multe maşini fiind din provincie, atunci ar trebui să ne amintim de şoseaua de centură a Capitalei, o adevărată ruşine pentru urbea noastră cu pretenţii europene. Toate guvernările de după 1990 au promis că vor revolva această gravă situaţie, dar nimeni nu a făcut nimic până acum. Că va fi sau nu va fi instituită, taxa de mediu nu va rezolva nici pe departe această chestiune. Restul, sunt vorbe goale, caracteristice politicienilor.

  Categorie:
adaugă comentariu

0 comentarii

Nu există comentarii !

Adaugă comentariu