Peste 10.000 de vizitatori la „AsiaFest”

Peste 10.000 de vizitatori la „AsiaFest”
28 noiembrie 2017 Printează articolul

Peste 10.000 de oameni au vizitat „AsiaFest”, cea de-a V-a ediţie a acestui eveniment dedicat culturii şi tradiţiei asiatice, desfăşurat între 24 şi 26 noiembrie în Capitală, bucurându-se de un real succes, aşa cum scot în evidenţă organizatorii. Spectacolele de muzică şi dans şi preparatele culinare au fost apreciate de public. La loc de cinste au fost cei 12 dansatori şi cântăreţi din China.

Un regal de cultură

Ambasada Chinei la București a participat cu o serie de documentare pentru pasionații de cultura, muzica, turismul și gastronomia  acestei țări. ChinaRo a adus, la rândul său, poezie, dans și muzică, proiecție de fotografii și filme chinezești.

Un alt moment a fost constituit din “Drumul mătăsii”, primul spectacol de arte marțiale, teatru non-verbal și dans din România. Spectacolul este realizat sub îndrumarea Maestrului de arte marțiale ZHU RONG FU, din distribuție făcând parte campioni naționali și laureați ai competițiilor internaționale de Wushu.

Concursuri şi premii

Foarte mulţi pasionaţi ai jocului Kendama au participat la finala concursului de profil, organizat cu ocazia „AsiaFest”. Competiţia a fost jurizată de doi campioni ai momentului, Bryson Lee, Max Norcross  Oase. Câştigător a fost declarat ieşeanul Ilie Ciornei, în vârstă de 16 ani. El a obţinut trofeul realizat de Kazuma Iwata, cel care confecționează kendamele Mugen Musou, autenticul brand de kendame japoneze, realizate manual.

Un alt concurs intrat deja în tradiţie, care a atras numeroşi vizitatori, a fost Cosplay. Juriul a fost format din doi ucraineni, Pugoffka, fotograf și cosplayer, și de MyReality, artist.

  Categorie:
adaugă comentariu

0 comentarii

Nu există comentarii !

Adaugă comentariu