Performanţă. Lotul olimpic al României a depăşit borna “100”

Performanţă. Lotul olimpic al României a depăşit borna “100”
03 august 2017 Printează articolul

Cu noua performanţă, anume cele patru medalii castigate, lotul olimpic al României a depăşit borna “100”. Lotul olimpic al României şi-a adjudecat patru premii la a XXIX-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Informatică (IOI 2017), care a avut loc în Iran, la Teheran, în perioada 28 iulie – 3 august. La această a XXIX-a ediţie a IOI 2017, Ropmânia a obţinut două medalii de aur şi două medalii de bronz.

Medaliile de aur au fost obţinute de Ștefan Constantin-Buliga (clasa a XI-a/ Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu” din Bucureşti) și Tamio Vesa-Nakajima (Liceul Vocațional Pedagogic „N. Bolcaș” din Beiuș, jud. Bihor), laureat cu aur și la Olimpiada de Informatică a Europei Centrale (CEOI) din acest an.

Costin Andrei Oncescu (clasa a XI-a/Colegiul Naţional „Dinicu Golescu” din Câmpulung Muscel, jud. Argeş) şi Andrei Costin Constantinescu (clasa a XII-a/Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti), premiați cu argint la ediția precedentă, sunt deținătorii medaliilor de bronz. Aceştia Cei se regăsesc și pe lista premianților CEOI 2017: Costin Andrei Oncescu (aur) și Andrei Costin Constantinescu (argint).

Datorită acestei performanțe, România a depășit borna „100” în privința medaliilor cucerite la Olimpiada Internaţională de Informatică și îşi consolidează poziţia a patra în clasamentul all times, având 103 medalii: 30 de aur, 45 de argint şi 28 de bronz. Şi la ediţia din acest an concurenţa a fost acerbă, participând peste 304 concurenţi din 84 de ţări.

Echipa României a fost însoțită și coordonată de Szabó Zoltan (profesor la Liceul Tehnologic „Petru Maior” din Reghin/ISJ Mureș) și Răzvan-Dan Sălăjan (student la Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca). Olimpicii vor reveni mâine, 4 august, în ţară, la ora ora 11:35, pe Aeroportul Internațional „Henri Coandă” (via Istanbul).

 

  Categorie:
adaugă comentariu

0 comentarii

Nu există comentarii !

Adaugă comentariu