Patru zile de distracţie pentru copiii bucureşteni

Patru zile de distracţie pentru copiii bucureşteni
26 mai 2017 Printează articolul

Ziua Internaţională a Copilului este marcată anul acesta de o serie de evenimente, fiind vorba de patru zile de distracţie pentru copiii bucureşteni. În perioada 1-4 iunie 2017, Primăria Municipiului Bucureşti, prin Arcub, Creart si Proedus, organizează spectacole de teatru, ateliere de creaţie, muzică, dans şi numere de magie. Evenimentele vor avea loc  în Parcul Herăstrău, la “Festivalul Copiilor, şi în Parcul Cişmigiu, la “Cişmigiul Copiilor”, care a ajuns la a XVI-a ediţie.

Cişmigiul Copiilor  

Cismigiul Copiilor va transforma aleile bătrânului şi frumosului parc din Bucureşti într-un spaţiu al distracţiei, cu provocări creative, dar şi ore întregi de amuzament. Joi, pe 1 iunie, între orele 11:00 şi 21:00, cei mici sunt aşteptaţi să se bucure de spectacole de dans, concerte ale corurilor de copii, jocuri, piese de teatru şi reprize de face painting.

Corul de copii Allegretto şi Alina Eremia 

Spectacolele de pe scena din Parcul Cişmigiu va aduce în atenţia celor mici trupe şi solişti îndrăgiţi: grupul DoReMi – spectacol de dans şi momente artistice vocale; Corul de copii Allegretto; Grupul vocal Melodia; dansatorii de la şcoala Show Dance Art şi grupul vocal Sunetul Muzicii; Alina Eremia; Nicole Cherry; Formaţia The Motans. Show-ul din Parcul Cişmigiu va fi prezentat de cunoscuţii realizatori TV Răzvan Simion şi Dani Oţil.

Teatru, dans şi jocuri „La Cetate” 

“Marionetele şi actorii independenţi le dau întâlnire tuturor copiilor „La Cetate”, cu spectacole de teatru, reprize de dans şi jocuri antrenante. Vor fi puse în scenă spectacolele “Răpunzel” şi “Ursul păcălit de vulpe”, iar Trupa de teatru Muşchetarii va spune povestea lui Pinocchio şi a aventurilor care l-au făcut iubit în lumea întreagă. Trupa de teatru MagicArt aduce în Cişmigiu broscuţele Georgica şi Matilda, într-un spectacol despre proverbe şi înţelepciunea populară. De asemenea, marionetele companiei de teatru Pur Anima vor susţine concertul muzical pop-rock, iar Compania de Teatru Interactiv le va prezenta celor mici lumea fascinantă a creaturilor marine.”, promit organizatorii.

Cei mici vor avea ocazia şi de a-şi exersa abilităţile şi de a învăţa lucruri noi. Astfel, pe aleile parcului vor descoperi ateliere precum cele de origami, arta actorului, pictură, fun science, reciclare creativă şi păpuşi de mână, percuţie, tobe africane, precum şi atelierul de pantomimă.

Aleea Desenului şi Corabia Piraţilor 

Maeştrii de la Cortul Magic îi vor încânta pe copii cu numerele lor captivante, începând de la ora 15:00  putând fi admiraţi Teo Magic Show, Ştefania Bănică, Emil Drăgan sau Magi Tot. Celebrul iluzionist Rothini va încheia seara de magie cu o mulţime de trucuri. Tot în Cişmigiu, micuţii bucureşteni îşi vor exersa talentul artistic pe Aleea Desenului, iar de la Corabia Piraţilor vor pleca cu figurine din baloane modelabile. Jocurile gonflabile din Pajistea Jocurilor şi caricaturiştii şi portretiştii de pe Podul Artelor vor completa atmosfera de sărbătoare.

Ferma Animalelor

Micii bucureşteni vor fi purtaţi în lumea de poveste a vacanţelor la bunici, la Ferma Animalelor, în timp ce pasionaţii de face painting şi instantanee foto se vor reuni la Foişor. La intrarea principal în Cişmigiu, cei mai talentaţi dintre micuţi vor putea participa la sesiuni de karaoke.

Gaşca Zurli, spectacole în toate sectoarele 

În acest an, în premieră, spectacolelor organizate pentru copii în Bucureşti li se va alătura şi Caravana GaŞca Zurli, cea mai iubită trupă pentru copii din România. Gaşca Zurli călătoreşte cu ocazia Zilei Internaţionale a Copilului în tot Bucureştiul într-o singură zi, la bordul camionului multicolor care răspândeşte muzică şi veselie. Trupa de artişti va susţine câte un spectacol în fiecare sector al Capitalei.

La ora 10:00, Caravana Gaşca Zurli va porni din Piaţa Universităţii (din faţa Teatrului NaţionalBucureşti) şi va opri pentru reprezentaţii în următoarele puncte:

  • Sectorul 1,  Parcul Floreasca, ora 10:30 (b-dul Mircea Eliade).
  • Sectorul 2, Parcul Naţional, ora 11:40 (strada Maior Ion Coravu).
  • Sectorul 3, Parcul IOR, ora 12:50 (Strada Lotrioara).
  • Sectorul 4, Parcul Carol, ora 14:00 (Piaţa Libertăţii).
  • Sectorul 5, Parcul Sebastian, ora 15:10 (Strada Moţoc).
  • Sectorul 6, Parcul Crângaşi, ora 16:20 (Calea Crangasi).

Festivalul Copiilor, în Parcul Herăstrău 

C elor mici li se pregătesc alte surprize şi în Parcul Herăstrău, intrarea Charles de Gaulle. Aici, între 1 şi 4 iunie, orele 10:00-20:00, se va desfăşura a V-a ediţie a Festivalului Copiilor.

Distracţia celor mici va fi asigurată prin participarea la atelierele de confecţionat coroniţe cu flori colorate, cusut gherghef, cusut modele pe carton prestantat, joben, mustaţă, evantai şi buze. Cei mici vor avea ocazia, de asemenea, de a redescoperi frumuseţea jocurilor de altădată, precum elasticul sau pereţelul.

Atracţia festivalului va fi, cu siguranţă, plimbarea cu balonul cu aer cald. Nu vor lipsi  spectacolele de teatru, muzică, dans şi magie.

Tot în Parcul Herăstrau, cei mici sunt invitaţi la o călătorie în timp, având posibilitatea să cunoască farmecul Bucureştiului Interbelic. Întoarcerea în timp cu siguranţă că-i va bucura mai mult pe cei mari,  atmosfera Bucureştiului Interbelic prinzând contur prin panouri reprezentative, masini de epocă, animatori pe picioroange, statui vivante, pictori, studio foto ambulant, flaşnetar şi Roata Norocului. Patru zile de distracţie şi parcă un antrenament pentru vacanţa de vară care stă să bată la uşă.

Sursa foto: https://arcub.ro/

  Categorie:
adaugă comentariu

0 comentarii

Nu există comentarii !

Adaugă comentariu