Patru medalii la Olimpiada Internaţională de Ştiinţe ale Pământului

Patru medalii  la Olimpiada Internaţională de Ştiinţe ale Pământului
31 august 2017 Printează articolul

Patru medalii pentru România la Olimpiada Internaţională de Ştiinţe ale Pământului, ediţia din 2017, reprezintă cel mai bun rezultat în istoria participătii la această olimpiadă. La ediţia din 2017 a International Earth Science Olympiad (IESO), lotul olimpic al României a obţinut două medalii de aur, o medalie de argint și o medalie de bronz.

Medaliile de aur au fost cucerite de Andrei Sandu (clasa a X-a/Colegiul Naţional din Iași) și Ștefan-Răzvan Bălăucă (clasa a XI-a/Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” din Botoșani). Irina Mălina Strugaru (clasa a XI-a/Colegiul Naţional din Iași) a obținut o medalie de argint, iar George-Valentin Datcu (clasa a X-a/Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” din Ploiești) a fost medaliat cu bronz.

La secţiunea pe echipe, locurile 1 şi 2

Olimpiada Internaţională de Ştiinţe ale Pământului este o competiție în cadrul căreia concurenții susțin individual două probe, anume o probă teoretică și una practică. Pentru a încuraja colaborarea între elevii din țările participante, se organizează echipe internaționale, care primesc teme de cercetare privind poluarea mediului dintr-o anumită arie geografică și sarcina de a realiza un proiect cu posibile soluții pentru ameliorarea problemelor din acea zonă. În această secțiune a concursului, trei elevi români (Irina Mălina Strugaru, Andrei Sandu și George Valentin Datcu) s-au clasat, cu echipele internaționale din care au făcut parte, pe locurile 1 și 2.

La a XI-a ediție a Olimpiadei Internaţionale de Ştiinţe ale Pământului, care s-a desfăşurat la Nisa în perioada 21-30 august, au participat 120 de elevi din 29 de țări.

 

  Categorie:
adaugă comentariu

0 comentarii

Nu există comentarii !

Adaugă comentariu