Olimpicii au început bacalaureatul

Olimpicii au început bacalaureatul
16 mai 2016 Printează articolul

Cei 237 de elevi de clasa a XII-a care vor reprezenta România la diversele olimpiade şi competiţii sportive internaţionale sau participă la examene de admitere în universităţi din străinătate au început astăzi, 16 mai 2016, examenul de bacalaureat. Sesiunea specială de bacalaureat are loc în perioada 16 – 27 mai şi se desfăşoară la Braşov, la Colegiul „Nicoale Titulescu”. La sesiunea specială a examenului de bacalaureat participă absolvenţii de liceu din loturile naţionale care se pregătesc pentru competiţiile internaţionale sportive sau pe discipline, precum şi liceenii care susţin admiterea în universităţile din străinătate în aceeaşi perioadă cu prima sesiune a bacalaureatului. Cei 237 de elevi de clasa a XII-a înscrişi la această sesiune specială se află în pregătire sau în etapele de selecţie pentru alcătuirea echipelor care vor reprezenta România atât la olimpiadele internaţionale pe discipline, cât şi la diverse competiţii sportive (campionate europene sau mondiale de juniori etc.), precum şi în situaţia de a participa la examene de admitere în universităţi din străinătate, examene programate în perioada primei sesiuni de bacalaureat.
Sesiunea specială a început cu proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română/limba maternă, care va continua şi mâine, 17 mai. În zilele de 18 şi 19 mai este programată evaluarea competenţelor digitale, iar în 20 şi 21 mai se va desfăşura evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională.

Calendarul probelor scrise

Probele scrise se vor desfăşura după următorul calendar: • 23 mai (limba şi literatura română); • 24 mai (proba obligatorie a profilului); • 25 mai (proba la alegere a profilului şi specializării); • 26 mai (limba şi literatura maternă).
Afişarea primelor rezultate, la sediul Colegiului „Nicolae Titulescu”, se va face în 26 mai (până la ora 18:00), contestaţiile putând fi depuse între orele 18:00 – 20:00. Contestaţiile vor fi soluţionate în data de 27 mai, zi în care vor fi afişate şi rezultatele finale.

Cine poate da Bac-ul în sesiune specială

Sesiunea specială a examenului de bacalaureat se adresează elevilor care îndeplinesc următoarele condiţii: participă la loturile olimpice şi la competiţiile sportive şi artistice internaţionale care se desfăşoară în perioada sesiunii normale a examenului de bacalaureat sau susţin examenul de admitere la universităţi din străinătate şi au făcut dovada că:
a) au fost acceptaţi, în etapa preliminară, la universităţile din străinătate care le solicită pentru înscriere diploma de bacalaureat, înainte de finalizarea examenului naţional de bacalaureat, sesiunea iunie – iulie 2016;
b) probele de admitere sunt programate în acelaşi timp cu probele examenului de bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2016.
Elevii care susţin examenul de bacalaureat în sesiunea specială îşi asumă întreaga răspundere pentru parcurgerea integrală a materiei din care sunt elaborate subiectele de examen.

adaugă comentariu

0 comentarii

Nu există comentarii !

Adaugă comentariu