Obligaţii pentru localurile fără autorizaţie de securitate la incendiu

Obligaţii pentru localurile fără autorizaţie de securitate la incendiu
02 noiembrie 2017 Printează articolul

Autorităţile au decis să instituie unele obligaţii pentru localurile fără autorizaţie de securitate la incendiu. Când veţi mai merge de acum încolo în club, în restaurant, în alt local public, e posibil să vedeţi la intrare un afiş pe care scrie că acel spaţiu nu deţine încă autorizaţie pentru securitate la incendiu. Aşa veţi avea, în calitate de client, posibilitatea să alegeţi, dacă mai intraţi sau nu acolo. E posibil să vă asumaţi riscul sau, dimpotrivă, să plecaţi în altă parte.

Un articol interesant

Senatul României a adoptat, tacit, proiectul Legii privind apărarea contra incendiilor. Un act normativ cunoscut şi ca Legea Colectiv. Un articol din acest încă proiect, Camera Deputaţilor fiind for decizional în acest caz, arată că localurile publice care nu au autorizaţie pentru securitate la incendiu sunt obligate să-şi informeze potenţialii clienţi despre acest fapt.

Asta înseamnă că aceste localuri vor fi obligate să pună la intrare un afiş pe care să scrie că respectivul spaţiu nu are o asemenea autorizaţie. Evident că afişul va fi îndepărtat odată cu obţinerea autorizaţiei.

Expunerea de motive

De remarcat că propunerea legislativă aparţine unui grup parlamentar al PMP, dar fost susţinută de toate partidele din forul legislativ.

„În acest domeniu, normele juridice nu au fost suficiente pentru a preveni tragedii prin pierderea de vieţi omeneşti ca urmare a incendiilor, din punct de vedere statistic riscul de incendiu rămânând cel mai frecvent tip de risc care poate genera situaţii de urgenţă”, scrie în expunerea de motive.

Norme clare

Localurile publice care nu au autorizaţie de securitate la incendiu sunt obligate să pună la intrare un afiş cu un anumit text. Conform proiectului de lege, acest text va arăta astfel : „Acest spaţiu funcţionează fără autorizaţie de securitate la incendiu”. Mai mult decât atât, textul va fi compus din litere de tipar, de culoare galbenă, pe fundal alb. Toate literele vor fi de cel puţin zece centimetri, ca mărime.

Cine nu amplasază un astfel de panou, în condiţiile în care nu are autorizaţia de securitate la incendiu, va fi pasibil de o amendă cuprinsă între 20.000 şi 50.000 de lei.

 

  Categorie:
adaugă comentariu

0 comentarii

Nu există comentarii !

Adaugă comentariu