Obiceiuri și tradiții. Ce nu e bine să faceți de Sfânta Maria

Obiceiuri și tradiții. Ce nu e bine să faceți de Sfânta Maria
14 august 2017 Printează articolul

Ca la orice sărbătoare religioasă, nici de Sfânta Maria nu puteți să faceți tot ce vreți. Obiceiurile și tradițiile stabilesc o serie de activități ce nu e bine să le faceți de Sânta Mara, pe 15 august, de Adormirea Maicii Domnului.

Activități interzise de Sfânta Maria

 De Sfânta Maria sunt interzise următoarele activități:

  • Spălatul rufelor, chiar și cu mașina de spălat; cine spală haine în timp ce oamenii sunt la biserică va avea parte numai de ghinioane toată viața.
  • Tunsul. Această interdicție este valabilă nu doar pentru femei, ci și pentru bărbați; Ba, mai mult, în cazul bărbaților se spune că dacă se tund și aruncă părul la gunoi riscă să chelească, deci atenție mare, domnilor.
  • Scăldatul în râuri de munte; în caz contrar, cel ce se va scălda riscă să fie „lovit” de soartă.

Ce nu este bine să faceți

Pe lângă activitățile interzise, se spune că unele este bine să nu fie făcute. De exemplu, nu este bine să stați cu ușa închisă pe parcursul acestei zile. Logic, dacă sunteți acasă. Se spune că Fecioara Maria poate intra oricând în casele creștinilor pentru a împărți harul său divin. De asemenea, nu este bine să mâncați în neștire, încheierea postului nefiind echivalentă cu lipsa cumpătării. Concluzionând, fiți cumpătați la masă.

Nu în ultimul rând, pentru a fi ferit de orice pericol, dacă aveți de făcut un drum foarte important de Sfânta Maria nu plecați singur, neînsoțit. Dacă totuși nu aveți cu cine merge, ci plecați singur, atunci luați cu dvs. o cruciuliță sau un obiect sfințit pentru a fi feriți de orice primejdii

2,2 milioane de români își serbează onomastica

De Sfânta Maria aproape 2,2 milioane de români, dintre care 1,8 milioane sunt femei, își serbează onomastica, Dintre cele 1,8 milioane de femei care își serbează ziua numeliui de Sfânta Maria, 1,4 poartă numele Maria, aproximativ 270.000 Mariana și în jur de 51.000 se numesc Marinela.

Numele care se sărbătoresc de Sf. Maria sunt următoarele: Maria (vine din ebraică și înseamnă: cea iubită, cea îndrăgită), Mari, Meri, Marioara, Măriuța, Marița, Mara, Mariana, Marilena, Marina, Marinela, Marița, Marusia, Mariuca, Maricica, Mia, Mioara, Marian, Marin. Tuturor sărbătoriților le urăm „La mulți ani”!

 

 

 

  Categorie:
adaugă comentariu

0 comentarii

Nu există comentarii !

Adaugă comentariu