Nebunia Big Brother. Comuna supravegheată video

Nebunia Big Brother. Comuna supravegheată video
22 ianuarie 2018 Printează articolul

Nebunia Big Brother ia tot mai multă amploare şi acum o comună este complet supravegheată video. Este vorba de o comună din judeţul Bacău, în respectiva comună fiind montate zeci de camere video. Deja totul pare de domeniul demenţei. În comuna Sascut din judeţul Bacău au fost montate 48 de camere de supraveghere(?!)  a străzilor. Poliţia locală este astfel mult mai vigilentă, deşi localnicii au crezut prima oară că sunt numai nişte jucării montate de pomană. Numai că în sediul Poliţiei este camera de comandă a întregului sistem. Şi aici în Sascut, comuna supravegheată video, totul funcţionează.

Rezultatele au apărut imediat

Aşa cum relatează portalul www.desteptarea.ro, autorităţile locale susţin că numărul infracţiunilor a scăzut drastic.

“Imaginile surprinse de camerele de supraveghere ne-au ajutat anul trecut la identificarea mai multor autori care au comis fapte penale. Când spun asta mă refer la agresori, la furturi de animale, furturi din locuințe sau accidente. Văzând rezultatele, localnicii au căpătat mai multă siguranță”, spune Nicolae Luca, administrator public în comuna Sascut.

Camerele de supraveghere funcţionează fără întrerupere. Imaginile înregistrate sunt stocate în sistemul de memorare şi păstrate acolo timp de o lună. Inspectoratul Judeţean de Poliţie din Bacău a contribuit la implementarea acestui proiect, montând camerele în aşa fel încât toată comuna se vede de la un capăt la altul pe sistemul de monitorizare.

Dacă tot au ajuns să stea cu ochii lipiţi de monitoare, de ce ne mai trebuie poliţişti şi care mai este munca acestora? şi la ce le mai trebuie salarii consistente, sporuri şi pensii umflate, plus vârsta redusă pentru a ieşi la pensie? Că acum totul e simplu. Ochiul pe monitor şi apoi l-au umflat pe făptaş. Unde mai este munca operativă? Parccă aşa spune mereu lideul poliţiştilor, Dumitru Coarnă, când sare mereu în apărarea poliţiştilor şi nu se mai satură de câte drepturi tot cere pentru aceştia.

  Categorie:
adaugă comentariu

0 comentarii

Nu există comentarii !

Adaugă comentariu