Modele de subiecte pentru examenele naţionale 2018, pe Internet

Modele de subiecte pentru examenele naţionale 2018, pe Internet
02 noiembrie 2017 Printează articolul

Modele de subiecte pentru examenele naţionale pentru 2018 sunt disponibile pe Internet. Elevii care vor susţine anul viitor Evaluarea Naţională sau Bacalaureatul au la dispoziţie modele orientative de subiecte. Acestea pot fi consultate accesând adresa www.subiecte2018.edu.ro, arată un comunicat al Ministerului Educaţiei Naţionale.

„Modelele orientative de subiecte/biletele de examen/pachetele de fișiere pentru Bacalaureat 2018 au fost concepute în concordanță cu programele în vigoare ale examenului, astfel încât tratarea lor să valorifice capacitatea de analiză, de sinteză, de generalizare și de abstractizare a candidaților. De asemenea, vizează cuprinderea echilibrată a materiei studiate, solicitându-se demonstrarea competențelor prevăzute în programele de examen, respectiv încadrarea în timpul prevăzut de metodologie pentru rezolvarea sarcinilor de lucru. Comparativ cu anul 2017, nu au fost operate modificări în structura subiectelor”, subliniază MEN.

Modelele de subiecte au la bază formularea clară şi precisă, fiind în concordanţă cu programele de examen, având un nivel mediu de dificultate, cu posibilitatea de a fi rezolvate în cele 120 de minute ale fiecărei probe scrise în parte.

 

 

  Categorie:
adaugă comentariu

0 comentarii

Nu există comentarii !

Adaugă comentariu