Miting antiguvernamental de proporţii în Capitală, pe 26 noiembrie

Miting antiguvernamental de proporţii în Capitală, pe 26 noiembrie
23 noiembrie 2017 Printează articolul

Pe 26 noiembrie se anunţă a avea loc un miting antiguvernamental de proporţii în Capitală. Două blocuri sindicale şi 39 de organizaţii civice şi-au anunţat participarea, aşa că se anunţă o zi tare fierbinte. Duminică, 26 noiembrie, e anunţat un miting de proporţii în Bucureşti, unde se va cere demisia imediată a Guvernului. La protest vor participa 39 de organizaţii civice, la care, în premieră, şi-au anunţat participarea două mari blocuri sindicale, BNS şi Cartel Alfa. Totodată, organizatorii manifestaţiei susţin că în aceeaşi zi se va cere demisia preşedinţilor Senatului şi Camerei Deputaţilor. Scopul acestui miting este de a se retrage pachetul legilor Justiţiei şi de a fi abrogată Ordonanţa privind noul cod fiscal.

„În aceste momente, România este călcată în picioare, coaliția de guvernare nesocotind sau ignorând fățiș opiniile și interesele legitime ale tuturor actorilor din societate. Societatea civilă și reprezentanții puterii judecătorești s-au exprimat neechivoc împotriva modificării legilor justiției. Opiniile lor au fost nesocotite. Singura preocupare permanentă a guvernării sunt ‘drepturile’ infractorilor, și deloc dreptatea pentru victime sau recuperarea banilor furați. Numirile în funcții publice ne-au adus persoane de o incompetență flagrantă și cu un nivel de moralitate cel puțin discutabil. Viitorul nostru și al copiilor noștri este în pericol. E momentul să cerem o schimbare politică de substanță pentru a evita în ultimul ceas o catastrofă națională din care ne vom reveni în decenii”, se arată în comunicatul de presă al organizatorilor.

Îngrijorarea salariaţilor

În continuare, se arată că viitorul salariaţilor devine incert prin noul cod fiscal. Scăderea salariului va duce la diminuarea pensiei acestora.

„Pensiile noastre sunt în pericol prin reducerea contribuțiilor personale în depozite private în cadrul Pilonului II de pensii. Bugetul pentru sănătate a scăzut, controlul politic a fost reinstaurat, iar drepturile pacienților sunt abuzate zilnic. Investițiile au scăzut la un nivel critic, în timp ce îndatorarea publică este din ce în ce mai mare. România este astăzi în situația în care nu mai pot avea loc nici negocieri, nici contracte colective la nivel național sau de sector. Ca urmare, angajații sunt din ce în ce mai puțin protejați, iar riscul de inechitate socială ne plasează mai degrabă în zona țărilor de la Estul Uniunii Europene. Pe scurt, actuala coaliție de guvernare susține hoția, ineficiența, haosul și lipsa de transparență, invocând câștigarea alegerilor cu un program de guvernare nerespectat”, conchid organizatorii.

 

 

 

 

  Categorie:
adaugă comentariu

0 comentarii

Nu există comentarii !

Adaugă comentariu