Metodă educativă inedită aplicată la o şcoală din Tulcea

Metodă educativă inedită aplicată la o şcoală din Tulcea
16 decembrie 2017 Printează articolul

O metodă educativă inedită este aplicată la o şcoală din Tulcea. Începând din acest an şcolar, în cadrul Şcolii Gimnaziale „Elena Doamna” din municipiul Tulcea şahul este o nouă disciplină opţională. Elevii din clasa a VII-a învaţă despre acest joc al minţii. Totul a fost iniţiat aici de profesorul de sport Ion Nica. Ideea a prins atât de bine, încât directorul unităţii de învăţământ, Vasile Burungiu, vrea ca în viitorul an de învăţămînt şahul să fie extins la nivelul întregii şcoli. În acest fel va fi creată o grupă din elevi reprezentând toate clasele, aceştia urmând să deprindă tainele şahului.

Planuri mari

Conducerea şcolii ar dori ca în proiect să fie implicat şi o asociaţie locală dedicată şahului, în speţă Clubul Sportiv Logic Delta. Preşedintele acestui club, Marius Sarighioleanu, a salutat iniţiativa, spunând că şahul „este un sport care sprijină educaţia copiilor”.

La nivelul acestei şcoli există chiar şi un concurs la care participă elevii, de când şahul e studiat la clasă. „Copiii au participat cu interes la orele de şah, iar unii dintre elevii care au început să studieze şahul la clasă au participat la faza pe şcoală a unui concurs. Vrem ca anul viitor, la nivelul unităţii de învăţământ, să avem o grupă pentru cei care au avut ca opţiune şahul”, a declarat directorul şcolii.

 

  Categorie:
adaugă comentariu

0 comentarii

Nu există comentarii !

Adaugă comentariu