Mărțișoare confecționate de studenți străini de la ULBS

Mărțișoare confecționate de studenți străini de la ULBS
03 martie 2016 Printează articolul

Cei peste 60 de studenți străini care studiază la Universitatea ”Lucian Blaga” din Sibiu au respectat tradiția românească de 1 Martie. Studenții care studiază în cadrul programului programului ERASMUS + au au oferit mărțișoare doamnelor aflat la căminul de bătrâni, simbolurile primăverii fiind confecționate chiar de ei.

Mărțișoare confecționate de studenți străini de la ULBS150 de mărțișoare în trei ore

Concret, pe 29 februarie 216, toți studenții străini si voluntarii au fost invitați să ia parte la a doua ediție a Atelierului de creare al Mărțișorului. Astfel, studenții străini au aflat ce este un mărțișor, care e scopul său și, totodată, cum să-l confecționeze. Pe perioada celor trei ore ale atelierului, studenții străini și voluntarii prezenți au reușit să confecționeze 150 de mărțișoare. ”A fost o experiență foarte frumoasă, pentru că am aflat modul în care românii celebrează venirea primăverii. Și, așa cum cere tradiția, toate mărțișoarele au fost oferite persoanelor în vârstă de la căminul de bătrâni, care le-au primit cu multă bucurie. Îi sfătuiesc pe toți studenții să participe și pe viitor, la această activitate tradițională românească, pentru că este o metodă plăcută de a forma legături între oameni”, a povestit Maria Isabel Nieto, o studență venită din Spania să studieze la Sibiu.

Tradiție nouă pentru studenții străini

Și pentru Ezgi Ceylan, studentă venită din Turcia, experiența ”mărțișorului” a fost una inedită. ”Nu am mai auzit până acum de această tradiție, care să sărbătorească 1 martie, așa că sunt foarte încântată că am putut participa. Iar faptul că am avut șansa de a oferi mărțișoarele a fost foarte frumos. La început, când am ajuns la căminul de bătrâni am fost foarte tristă, pentru că nu am vrut să văd partea amară a vieții. Dar, după ce am împărțit mărțișoarele, am înțeles că acești oameni au nevoie să vadă că cineva își amintește de ei, au nevoie de dragoste. Sunt recunoscătoare pentru faptul că am avut șansa de a petrece puțin timp cu ei și că am putut să le aducem puțină bucurie”, a spus Ezgi Ceylan.
Deși știau care este povestea mărțișorului, copleșiți de emoție au fost și tinerii voluntari români.
”A fost încă o acticvitate prin care studenții străini și voluntarii au reușit să interacționeze într-un mod plăcut și util. Ne-am pus imaginația la treabă și a ieșit ceva frumos. Am simțit și bucuria persoanelor de la cămin, care ne-au transmis căldură și emoție”, a explicat Alin Avram, voluntar nou în Asociația Erasmus Student Network (ESN) Sibiu.

  Categorie:
adaugă comentariu

0 comentarii

Nu există comentarii !

Adaugă comentariu