Magie şi zâne la Târgul de Sânziene de la Grădina cu Artişti

Magie şi zâne la Târgul de Sânziene de la Grădina cu Artişti
20 iunie 2017 Printează articolul

În acest weekend toţi bucureştenii care vor trece prin  Parcul Grădina Icoanei din sectorul 2 al Capitalei vor avea parte de magie la Târgul de Sânziene de la Grădina cu Artişti, tot acolo fiind văzute şi zânele. Cel puţin aşa se spune din moși-strămoși, că noaptea de Sânziene sau Drăgaica e una magică, în care toate minunile sunt posibile, cerul se deschide, zânele dansează și sărbătoresc soarele, dragostea și pofta de viață. În consecinţă, organizatorii au plănuit ca exact în weekendul de după această noapte miraculoasă (24 – 25 iunie) o mare sărbătoare la firul ierbii, în inima orașului, în Parcul Grădina Icoanei din Sectorul 2.

Fetele pricepute vor împleti cosiţe şi vor ghici în tarot 

„Pentru că toate fetele sunt zâne de Sânziene ( și trebuie să fie și mai frumoase, am pregătit târg mare cu peste 50 de meșteri pricepuți care ne aduc haine, bijuterii , accesorii felurite și multe alte lucrușoare cu care să vă împodobiți, pe care să le purtați, oferiți în dar sau luați acasă. Nu promitem că vă veți găsi ursitul la bâlciul nostru de Sânziene, dar e un prilej bun să ieșiți din casă și să vedeți dacă a venit și el pe acolo să vă caute.”, aşa promit organizatorii.

Cum cere tradiția, fetele pricepute de la Pirate Art vă vor împleti cosițele și vă vor face codițe colorate și, cine ştie, poate le convingeţi să se uite puțin în viitorul vostru din cărțile de tarot. Mirela vă va învăţa să faceți coronițe din flori și Laura de la Henna Journey vă va împodobi cu tatuaje temporare spectaculoase cu henna.

Şi cum toată lumea ştie că zânele cântă şi dansează de Sânziene, Ioana Lupescu de la București Swing Dance Society vă va învăţa dansuri mai puțin arhaice, dar mai ușor de exersat și pentru neexperimentați.  Nu vor lipsi Jean Baptiste Manitou și Arlequin, care ne invită sâmbătă seară la mare jam session cu instrumente nemaiauzite.

Sesiuni speciale de magie pentru copii 

Magia va ajunge şi la toţi cei mici care vor trece pragul parcului. Pentru ei vor fi sesiuni speciale de magie, când lucrurile nu o să mai fie exact ce erau. Lutul simplu se va transforma în flori colorate cu Ch’artist – Paint Your Own Pottery Studio, se va colora cu Comics Didactic, decorând obiecte cu tehnica șervețelului cu Dori’s Creations și realizând personaje din linguri cu Sarang Hangug. Tot pentru cei mici, duminică seara se face o călătorie în timp, acum 50.000 de ani, într-un trib în care limbajul este sunetul tobelor africane, bolurilor tibetane, cel al maracas-urilor amerindiene și al apelor din tobele siberiene, pentru că se va aduce un nou atelier de drumming.

Prietenii de la Ludotech, centru de activități educaționale pentru copii și părinți, unde se promovează numai cărți, jocuri și jucării cu sens, fac spațiu de cunoaștere, joacă și relaxare pentru copii cu cort cu retro cinema, jucării senzoriale din lemn, puzzle-ul nesfârșit Tri-Horse și simpaticul roboțel Cubetto și pentru părinți cu Flux cel care dă dependență, placa motrică plină de provocări și cărți și reviste deștepte. Tot ei oferă vouchere de testat spațiul lor permanent tuturor celor care cumpără de la meșterii lor hăinuțe, jucării și accesorii pentru cei mici.

Cu pernele pe iarbă, savurând o cafea turcească 

În zona de lounge a parcului se vor scoate pernele, exact pentru a lenevi pe iarbă şi a savura cafeaua turcească aromată și dulciurile de la Micul Bazar, precum și sandvișurile pregătite pe loc de Baghete pe roți, gusta cea mai bună înghețată din oraș de la Butoiul cu înghețată și turta dulce de Covasna.

Ca de obicei, la târg vor fi căței și pisici de cunoscut, de iubit și adoptat. Aşa că, nu ezitaţi, şi luaţi-vă acasă şi un prieten patruped. Nu va lipsi expoziția de pictură cu zâne de la Corina Chirilă și cauze de susținut de la Ana și Copiii. Intrarea la toate evenimentele Grădinii cu Artiști este liberă.

Programul complet al Târgului de Sânziene este disponibil pe  pagina de Facebook Grădina cu Artiști și pe site-ul http://gradinacuartisti.ro/.

Sursa foto:

http://www.verticalonline.ro, http://www.ilovemaramures.com

 

  Categorie:
adaugă comentariu

0 comentarii

Nu există comentarii !

Adaugă comentariu