„La Pas pe Calea Victoriei” închide circulaţia auto

„La Pas pe Calea Victoriei” închide circulaţia auto
25 mai 2017 Printează articolul

Evenimentul „La Pas pe Calea Victoriei” va închide circulaţia auto timp de două zile. În zilele de 3 şi 4 iunie, între orele 10:00 – 21:00, datorită celei de a doua ediţii a evenimentului „La Pas pe Calea Victoriei”, cunoscuta arteră din Bucureşti redevine stradă pietonală. Pe segmentul cuprins între Piaţa Victoriei şi Strada George Enescu, bucureştenii care vor trece prin zonă se vor putea bucura de un traseu exclusiv pietonal. În plimbările lor pe Calea Victoriei, bucureştenii  se vor bucura de tot felul de activităţi recreative.

„Luând la pas una dintre cele mai frumoase străzi din Capitală, bucureştenii vor descoperi artişti stradali, mimi, arlechini, animatori pe picioroange, păpuşi uriaşe, muzicieni, portretişti, caricaturişti, dar şi o serie de manifestări artistice menite să însufleţească centrul oraşului: lansări cu baloane de săpun, studiouri foto mobile sau concerte ale unor grupuri vocale şi instrumentale”, se spune într-un comunicat al Primăriei Municipiului Bucureşti.

Jocurile copilăriei

Noutatea acestei a doua ediţii o constituie jocurile  copilăriei de altădată. Mai exact, Calea Victoriei va deveni un teren de joacă, dedicat Zilei Copilului. Nu vor lipsi nici atelierele de creaţie, precum „Atelierul de tobe”, „Atelierul muzical şi cântecele copilăriei”, „Atelier de realizat maşinuţe din lemn”, „Atelier de realizat păpuşi din material textil”, „Atelier de hârtie”, „Copacul cu dorinţe” şi coltul de picturi pe faţă.

În plus, copiii vor putea să intre în lumea basmelor, graţie spectacolelor de teatru pentru copii „Frumoasa şi Bestia”, „Mica Sirenă”,„Cartierul poveştilor” – prezentate de Teatrul „Ion Creangă”, „Capra cu trei iezi” şi „Motanul Încălţat” – prezentate de Teatrul „Ţăndarică”.

Întoarcere în timp

Nu în ultimul rând, bucureştenii vor putea admira expoziţia de panouri „La pas pe Calea Victoriei”, o întoarcere în timp, în Bucureştiul de altădată. De asemenea, nu vor lipsi tonetele cu produse lucrate manual, accesorii, ceramică, porturi populare, fotografii cu Bucureştiul de altădată, miniaturi pictate, obiecte din piele etc. Bicicliştilor care vor tranzita zona li se recomandă să aleagă, în acele două zile, rute ocolitoare.

 

  Categorie:
adaugă comentariu

0 comentarii

Nu există comentarii !

Adaugă comentariu