La 81 de ani aduce ajutoare din Germania

La 81 de ani aduce ajutoare din Germania
19 septembrie 2017 Printează articolul

Are 81 de ani şi continuă să facă drumuri, să vină din Germania cu ajutoare pentru comunităţile sărace din judeţul Caraş-Severin. Cel la care ne referim se numeşte Hans Gillessen. Acum se află la cel de-al 59-lea transport între Germania şi România, mai precis între Aachen şi Caransebeş.

În general, eforturile sale au vizat aducerea de îmbrăcăminte pentru oameni de toate vârstele, cât şi dulciuri, de data asta pentru copii.

Oaspetele a fost primit de oficialii din primăria locală, cu ocazia lansării unui nou proiect vizând susţinerea comunităţilor marginalizate din acest municipiu. Hans Gillessen face parte din Asociaţia “Caritas” şi de-a lungul anilor a făcut nenumărate drumuri între oraşul german Aachen şi oraşul românesc Caransebeş, pentru transporturi care vizau spijinul pentru familiile sărace din această parte a României. Preşedintele Asociaţiei “Caritas”, filiala locală, Ludovic Mleziva, a evidenţiat efortul colegului său.

„E într-adevăr extraordinară munca depusă de dl Gillessen, să faci la 81 de ani distanţa de la Aachen la Caransebeş, pentru a cincizeci şi noua oară, iar noi sperăm că va exista şi un transport cu numărul şaizeci, pe care, cu siguranţă, îl vom marca în mod oficial”. Evident că, aşa cum a precizat vorbitorul, asemenea acţiuni au în spate un mare număr de oameni implicaţi în acţiunile umanitare.

Oameni şi faptele lor

La rândul său, Hans Gillessen, cetăţean de onoare al oraşului Caransebeş, spune că va continua să se dedice muncii sale de sprijin pentru cei nevoiaşi, în condiţiile în care tot timpul cineva va avea nevoie de ajutorul semenilor.

Povestea aceasta vine în completarea altora asemănătoare, pe care le-am întâlnit de-a lungul anilor în diverse colţuri ale României. Sunt oameni care nu ies neapărat în lumina reflectoarelor, ci doresc să îşi vadă de treabă, fără să le pese de publicitate. Ei merită totuşi să fie cunoscuţi. Şi mai ales faptele lor.

Sursa foto: www.argument-cs.ro

 

  Categorie:
adaugă comentariu

0 comentarii

Nu există comentarii !

Adaugă comentariu