Întoarcerea la Stalinism, în linie dreaptă. Poliţiştii, marii jupâni ai ţării

Întoarcerea la Stalinism, în linie dreaptă. Poliţiştii, marii jupâni ai ţării
02 noiembrie 2017 Printează articolul

Întoarcerea la Stalinism a intrat deja în linie dreaptă. Poliţiştii devin marii jupâni ai ţării, practic plătiţi din banii noştri pentru a comite tot felul de acţiuni, ce multe pot degenera în abuzuri. Începe să ţi se facă lehamite de acest stat şi de conducerea lui, întoarerea la Stalinism şi sistemul de represiune fiind pe ultima sută de metri. Poliţistul poate intra în domiciliu fără mandat, în caz de forţă majoră. Şi de forţa majoră se poate face caz oricând.  Proiectul Legii pentru întărirea autorităţii poliţistului a fost lansat în dezbatere publică. Ministerul Afacerilor Interne a lansat azi în dezbatere publică proiectul de lege care vizează întărirea autorităţii poliţistului. Cu această ocazie a fost pusă la dispoziţie o adresă de mail – dgj_transparenta@mai.gov.ro – la care cei interesaţi pot trimite propuneri în următoarele 20 de zile.

Ample consultări

„Suntem la finalul unui proces care a durat peste trei luni, timp în care am avut mai multe rânduri de consultări cu organizaţia profesională, cu organizaţiile sindicale şi în general cu poliţiştii care au dorit să contribuie la conturarea unui cadrul legislativ care să asigure protecţia, dar şi eficienţa acţiunilor poliţieneşti. Cele mai multe dintre propuneri vin din partea celor care lucrează în stradă şi sunt expuşi direct riscurilor. Am primit sute de propuneri de la poliţişti, care au fost completate cu altele care au apărut şi au rezultat din discuţiile cu sindicatele. Nevoia acestor schimbări reprezintă răspunsul instituţional la o realitate socială, reflectată în creşterea numărului de agresiuni îndreptate împotriva personalului Ministerului Afacerilor Interne, fapte care din nefericire au avut ca rezultat şi moartea unor poliţişti”, a spus ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, în cadrul unei conferinţe de presă.

Doamna cu atitudine de tovarăşă

Ceea ce uită să sublinieze această doamnă, cu atitudine de tovarăşă, este că şi alte categorii profesionale sunt supuse riscurilor. Minerii intră în mină fără să aibă certitudinea că vor mai vedea cerul. Piloţii se urcă la manşă fără să ştie dacă vor mai ateriza în siguranţă. Şi, ca să n-o mai lungim, oricare dintre noi care iese pe stradă nu ştie dacă se mai întoarce teafăr acasă, accidente putând a se produce în orice moment. Aşa că, jalea aceasta a doamnei cu atitudine stalinistă, Carmen Dan, de a tot sări în apărarea poliţiştilor este anormală. Când s-au dus la Academia de Poliţie sau şcolile de subofiţeri, acele persoane au ştiut clar la ce riscuri se expun. Meseria de poliţist nu poate aduce doar plusuri, deci beneficii (salarii mari şi sigure, sporuri, ieşirea la pensie mai devreme, pensii speciale etc.), ci vine la pachet şi cu minusuri. Şi să faci o lege doar pentru binele poliţistului, în detrimentul poporului este absolut de neimaginat.

Este incredibil cât de mult se îngrămădesc actualii aleşi ai poporului să sugrume poporul. Perntru că a intra în casa cuiva fără mandat este un abuz uriaş. Nu contează motivele, abuzul este imens şi lasă loc şi mai multor abuzuri, dar şi a drumului clar către dictatură. Dictatura poliţiştilor.

Câteva prevederi noi de sugrumare a poporului

Vă prezentăm, în continuare, câteva din noile prevederi care apar în acest proiect legislativ. De precizat că proiectul de lege se găseşte pe site-ul Ministerului Afacerilor Interne.

  • Refuzul unei persoane de a se legitima în faţa poliţistului va duce la aplicarea unei amenzi între 500 şi 1.500 de lei.
  • Folosirea în public a unor expersii jignitoare, dar şi a gesturilor obscene la adresa poliţiştilor vor fi considerate infracţiuni.
  • Persoana dusă la secţia de poliţie pentru a i se stabili identitatea poate pleca de acolo, liberă, după 24 de ore, chiar dacă în acest interval poliţiştii nu au aflat identitatea acelui om.
  • Poliţistul va avea dreptul să pătrundă într-o locuinţă sau în orice alt spaţiu bine delimitat, fără să aibă mandat. Asta, în situaţia în care există indicii că acolo se află o persoană aflată în pericol. Sau în situaţia în care în acel spaţiu se ascunde o persoană acuzată de infracţiuni.
  • După avertizarea prealabilă, poliţistul va putea să folosească diverse mijloace de coerciţie împotriva unor indivizi al căror comportament este total inadecvat ordinii şi siguranţei publice. Poliţistul poate folosi forţa fizică, metode de autoapărare şi cătuşe pentru imobilizare.
  • Poate să folosească şi mijloace neletale, arme cu bile de cauciuc sau cu electroşocuri, dar şi arme albe şi de foc. În spaţii deschise, poliţistul poate să folosească vehicule pentru oprirea sau blocarea unor maşini în care se găsesc persoane care au comis infracţiuni.

Modelul occidental după care mureau românii

Aşa că, cei care tot plângeau şi mureau de dragul poliţiştilor americani, chipurile civilizaţia occidentală, vor avea a face şi aici cu abuzuri în numele, chipurile, al binelui poporului. Să nu uităm că în numele luptei contra terorismului, americanii au fost încălecaţi definitiv de stat. Şi acolo se poate intra în casă oricând şi în orice condiţii, pe motiv de terorism, deci drepturile americanilor nu mai există. Tot aşa spuneau şi Stalin, Lenin şi Hitler, de exemplu. Tot pentru binele poporului şi apoi nu au ştiut cum să îngroape poporul. La propriu. Dar, aşa cum ni se pregătesc vaccinarea obligatorie şi tot felul de minciuni venite de la Ministerul Muncii, cu promisiunile deşănţate de creşteri de pensii şi salarii, acum se pune pe picioare diactura poliţiştilor. Nu voi deplânge soarta poliţiştilor. Fiecare a ştiut la ce se înhamă când a decis să îmbrăţişeze o anumită profesie şi ce riscuri  îl pasc. Concluzionând, drumul către dictatură este deja deschis şi nu mai este mult până când nu vom mai spune că traim în România, ci în Republica Poliţistă România.

 

  Categorie:
adaugă comentariu

0 comentarii

Nu există comentarii !

Adaugă comentariu