Interes uriaş pentru chestionarul privind temele pentru acasă

Interes uriaş pentru chestionarul privind temele pentru acasă
22 noiembrie 2017 Printează articolul

Temele pentru acasă au suscitat un interes uriaş din partea elevilor, părinţilor şi profesorilor, în cadrul consultării publice iniţiată de Ministerul Educației Naționale și Institutul de Ştiinţe ale Educaţiei.

Datele preliminare ale acestui studiu arată că 32.921 de părinţi, 37.032 de elevi şi 12.487 de profesori au răspuns la chestionarele privind rolul temelor pentru acasă şi forma pe care acestea ar trebui să o aibă, pentru îmbunătăţirea metodelor educative.

Aşteptăm concluziile

De remarcat este şi faptul că majoritatea celor care au răspuns la chestionare sunt din mediul urban. Având în vedere că a fost un studiu realizat exclusiv pe calea Internetului, e normal ca de la oraş să fi venit cele mai multe răspunsuri. Asta, în condiţiile în care gradul de conectare la reţeaua de Internet în mediul rural este mult mai mic.

Datele culese cu ocazia acestei consultări publice vor face parte din raportul de diagnoză legat de temele pentru acasă. Raportul va fi elaborat de specialiştii Institutului de Ştiinţe ale Educaţiei. Ministerul de resort nu face nicio precizare legată de data la care acest raport va fi definitivat şi comunicat opiniei publice.

 

 

 

 

  Categorie:
adaugă comentariu

0 comentarii

Nu există comentarii !

Adaugă comentariu