Începe criza în administraţia locală. Salarii majorate doar pe hârtie

Începe criza în administraţia locală. Salarii majorate doar pe hârtie
16 octombrie 2017 Printează articolul

Începe criza în administraţia locală şi salariile au ajuns să fie majorate doar pe hârtie. Când se băteau între ele, care să majoreze mai mult salariile, consiliile locale nu se gândeau şi de unde vor veni banii. În consecinţă, şi-au majorat salariile, dar nu mai au bani pentru plata chenzinelor. Situaţie este disperată în 13 comune din Dâmboviţa. Salarii mari numai pe hârtie, pentru că în realitate buzunarele funcţionarilor sunt goale. Aceasta este, pe scurt, soarta a nu mai puţin de 13 Primării din judeţul Dâmbviţa.

Unde nu e cap…

Unii ar spune că e număr cu ghinion, dar, vorba aia, norcul şi-l face omul cu mâna lui. În cazul de faţă, primăriile respective şi-au făcut-o cu ştampila şi semnătura lor. Au majorat salariile, conform noii legi a salarizării, dar într-un procent mult prea mare, apoi au descoperit că posibilităţile nu le permit să şi plătească acele chenzine umflate.

Acum, administraţiile locale aşteaptă suplimentarea bugetului cu fonduri de la Bucureşti, pentru că nu au bani să mai plătească, până la finele acestui an, nicio leţcaie din propria pungă. Ba mai mult, în unele localităţi funcţionarii nu au mai primit de câteva luni salariul. S-au bucurat ei la început de majorarea salarială, dar uite că totul e acum doar o iluzie.

La plăcinte înainte

Iată deci situaţia prezentată de portalul www.gazetadambovitei.ro, în continuare dându-se şi exemple concrete. Adică numele primăriilor aflate în blocaj. Este vorba despre Cojasca, Contești, Iedera, Lucieni, Malu cu Flori, Morteni, Ocnița, Râu Alb, Runcu, Voinești, Vulcana Pandele și Vulcana Băi.

Constatăm. Şi cam atât

„Unele probleme pleacă și de la majorările salariale care nu au respectat nicio logică și nicio încadrare în anvelopa salarială pe care au avut-o la dispoziție, după principiul las-o mă că merge și așa. Uite că nu merge”, a declarat pentru presa locală preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Alexandru Oprea. Acum rămâne de văzut dacă Moş Crăciun va veni anul acesta, în Dâmboviţa, mai devreme…

 

 

 

 

  Categorie:
adaugă comentariu

0 comentarii

Nu există comentarii !

Adaugă comentariu